Блейк Гобър, 33-годишен политически консултант и ветеран от морската пехота,

...
Блейк Гобър, 33-годишен политически консултант и ветеран от морската пехота,
Коментари Харесай

Ветеранът от морската пехота казва, че е бил арестуван, обвинен, след като Херц го е обвинил лъжливо в кражба на кола под наем: „Беше ад“

Блейк Гобър, 33-годишен политически съветник и деец от морската пехота, е измежду група от Клиенти на Hertz, които са били изправени пред наказателни обвинявания след обвинявания в кражба от компанията за коли чартърен.

„ Да обвиниш почтен човек и да се опиташ да преследваш почтен човек, това не е правдивост. Това е противоположното на справедливостта “, Гобер сподели CBS News.

Гобер сподели, че през ноември 2019 година е наел кола чартърен от Hertz в Моргантаун, Западна Вирджиния, с цел да пътува до новата си работа. След привършване на пътуването си той споделя, че е върнал транспортното средство на Hertz на националното летище Рейгън във Вашингтон. Нямаше сътрудник, когато дойде късно през нощта, тъй че остави ключовете в колата на мястото за оставяне, сподели той.

стотици сходни случаи, за които CBS News оповестява повече от три години. Много клиенти на Hertz оповестиха, че са изправени пред арести — някои с оръжие — и даже затвор, откакто споделиха, че компанията ги е обвинила лъжливо в кражба на коли.

Кари Гибс, сътрудник по недвижими парцели, си спомни, че органите на реда са извадили оръжия против нея. Джеймс Толен, реализатор от Хюстън, разказа недоверието да бъде упрекнат в кражба на кола чартърен Hertz. Майката Кармен Бошко беше вкарана в пандиза за 40 дни малко след раждането. Никой от тях не беше дефинитивно наказан.

През декември Hertz реализира спогодби в 364 случая, като плати 168 милиона $ на хора, които са подали искове за подправени обвинявания в обири. Сенаторът от Демократическата партия Елизабет Уорън от Масачузетс и сенаторът от Демократическата партия Ричард Блументал от Кънектикът приканиха държавното управление да изследва практиките на Hertz през март предходната година след репортаж на CBS News.

Адвокатът на отбраната на Гобер, Уес Принс, сподели, че хора като Гобер в цялата страна са били непозволено задържани, преследвани и затваряни за закононарушения, които не са направили.

В отговор на запитвания по отношение на случая на Гобер Херц застана зад изказванията си, като сподели, че е наел кола за един ден и го държа повече от три месеца, без да заплати. Компанията сподели, че преди да оповестят за открадната кола, представители са създали многократни опити да се свържат с Гобер, в това число посредством имейл, текстови известия, телефонни позвънявания и предложена поща, като всички те настояват, че той е „ пренебрегнал “.

Въпреки това показаните документи от Херц в тази ситуация демонстрират, че представителите на компанията явно са употребявали това, което Гобер споделя, че е остарял адрес и някои неверни телефонни номера.

Гобер сподели, че не си спомня да е получавал имейли или телефонни позвънявания от Херц и че наказателното гонене би трябвало да завърши.

След като CBS News се свърза с прокуратурата, прокурорът по делото на Гобер подаде заявление за отменяне на обвиняванията, като сподели, че „ страната е изгубила доверие в надеждността на информацията, предоставена от жертвата в казусът “, имайки поради Hertz.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР