Блестяща в златисто арт инсталация от три арки и надпис

...
Блестяща в златисто арт инсталация от три арки и надпис
Коментари Харесай

Лъскава инсталация се появи в София. Какви са отзивите?

Блестяща в златисто арт апаратура от три арки и надпис „ Светлината в нас “, ситуирана до храм-паметника „ Свети Александър Невски “, предизвика голям брой мнения в обществените мрежи. Под тях беше ситуирано алено чердже със сини кантове, което се оказа, че към този момент е изчезнало.

„ Най-емблематичната софийска забележителност храм-паметник „ Св. Александър Невски “ засиява с ново архитектурно осветяване, което акцентира културното завещание, а през целия декември площадът от ул. „ Г. С. Раковски “ към храмовете „ Света София “ и „ Свети Александър Невски “ ще заживее с празнични концерти, декорация и разнообразни интензивности за жителите и гостите на града “, оповестяват в страницата на регион “Нови Искър ”- Столична община.

Потребителите на обществените мрежи подхождат с подигравка към инсталацията, най-често питайки какви са нейните символика и цел.



„ Това са илюминатите, те са поклонници на светлината! Не може президентът да е масон, а вицето - тамплиер, пък илюминатите да си нямат нищичко посред София! С тази арка желаят да ни кажат, че и те са тук и не ги е боязън да излязат на ярко, ще ме простите и за тоя каламбур “, гласи коментар във фейсбук.

„ По-зле е в сравнение с допусках. Отдалеч наподобява на позлатен security check за багаж, " светлината в нас " - за увещание, че не сме глътнали нещо зловредно, само че за какво златен, не мога да си обясня. И изобщо, що за самочувствие е да овладееш мащаба на площад „ Александър Невски “. Или в случай че си в комисия, да го разпишеш “, написа различен консуматор.

Според множеството мнения в обществените платформи инсталацията е „ портал за отвъдното “, „ инстаграмабъл спот “, „ творба на Антихриста “, „ езически портал “, „ жълто тенеке “, „ странна “, „ кичозна “, с „ занемарен “ килим или „ комунистическа пътека “. Други мислели, че разпространяващите се фотоси с творението са колаж. За сметка на това пък последваха колажи с инсталацията.

Снимки: Христо Иванов Германеца
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР