Блъснатото куче. Снимка: Animal Hope Bulgaria – Burgas“, Facebook Рибар

...
Блъснатото куче. Снимка: Animal Hope Bulgaria – Burgas“, Facebook Рибар
Коментари Харесай

Рибар е блъснал с автомобила си възрастно куче в „Ченгене скеле“ и е избягал

Блъснатото куче. Снимка: „ Animal Hope Bulgaria – Burgas “, Фейсбук

„ Рибар от Рибарско селище-Бургас напълно съзнателно премаза с колата си едно болно малко куче при започване на селището и избяга без да се поинтересува за положението на животното. Не му прави чест. “

Това заяви неизвестен член на Фейсбук групата клуб-ресторант „ Морски сговор “ в обществената мрежа .

Публикация. Снимка: Скрийншот от Фейсбук

От Искра.бг разговаряхме с поданици на местността „ Ченгене Скеле “, които описаха, че животното се е появило в селището преди към месец – някой го бил изхвърлил край казаните в региона на пункта на локалната инкасаторка. Видимо то било домашно, само че най-вероятно са се „ отървали “ от него, защото е възрастно . Това било повода и никой различен да не желае да го приюти.

Инкасаторката и една друга жена съжалили четириногото и му създали подслон сред пункта и бунгало, ситуирано до него. Те го хранели всеки ден. Кучето обичало да излиза на пътя и да се препича на слънце . Заради възрастта си то било по-бавно , само че постоянно, когато автомобил прекосявал около него, то реагирало и се премествало.

Кучето е било прегазено на 14 май , споделиха още осведомени със случая пред редакцията ни. Според тяхната информация сред 14:30 и 15:00 часа Димитър Бяндов е управлявал своя автомобил по правата край клуб-ресторант „ Морски сговор “, на която се е препичало животното. На видеоклип се вижда по какъв начин лидерът стопира за няколко секунди, кучето не се помръдва и все пак – той минава с предните си гуми върху него .

Всичко това се е случило пред погледа на очевидци. Веднага са реагирали мъж и жена , а от автомобил, приближаващ от насрещното – е излязъл лидерът. Последвал скандал и по-късно виновният водач си е тръгнал . Запознати настояват, че пред полицейски чиновници той е обяснил, че е бил ударен от мъж , станал очевидец на случая. 

Животното е оживяло, само че е с парализирани задни крака . Грижите за него са били поети от „ Animal Hope Bulgaria – Burgas “ , които са го транспортирали във варненска клиника, като по последна информация, то няма да проходи повече , само че ще му бъде направена количка , с която да се придвижва. От организацията споделят:

„ Оставяме баба Бубка в клиниката, където ще и бъдат направени още веднъж кръвни проучвания, 4д тест, тест за Гана, катетаризираха я, тъй като задържа урина, започнаха незабавно терапия за стабилизиране. След като я стабилизират, следва интервенция на гръбнака за стабилизиране на прешлена. Най-вероятно няма да проходи сама повече, само че ще живее и ще се придвижва с количка. На ден стационарът е 25 лв. единствено престоя без включените лекарства. Ще имам голяма потребност от вашата поддръжка. Може да ни подкрепите по един от следните способи:

1. По „ Еконт “ до офис, на персонални ще Ви предоставим повече данни.
2. Чрез банков превод по дарителска сметка:
„ Райфайзенбанк “
IBAN:BG49RZBB91551006735709
BIC:RZBBBGSF
Титуляр: АнималХоупБългарияБургас
Основание: Дарение за животните на АНИМАЛ ХОУП БЪЛГАРИЯ БУРГАС
3. Чрез „ Revolut “: 0893020274
4. Чрез „ PayPal “: [email protected]

Запознати настояват, че преди случката инкасаторката е звъняла в приюта в Бургас , откъдето са отказали да вземат кучето, тъй като не било кастрирано и било възрастно , поради което нямало да могат да му намерят дом.

Има пуснат сигнал до Районната прокуратура в Бургас . Местните поданици считат, че е обезпокоително безхаберието на институциите като цяло. Те разясняват и че представителката на „ Animal Hope Bulgaria “ за Бургас издържала животните посредством дарения и най-много със лични средства . По думите им тя поема бича на безхаберието на част от обществото.

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас потвърдиха пред Искра.бг за случая и прецизираха:

„ Има две преписки по този случай. Едната е от Димитър Бяндов, а втората е от хората, които се грижат за кучето и които настояват, че минавайки с колата той го е закачил, блъснал и умъртвил. Неговата е против тях за това, че са го били след гибелта на кучето. “

След възникването на злополуката пристигналите на място чиновници на реда са отвели Бяндов до полицията , с цел да даде пояснения по случая, тъй като се касае за закононарушение против гръбначно животно . Там той е дал пояснения по жалбата на стопаните на кучето, а след това е пуснал и такава против тях.

„ По двата случая се правят инспекции, като най-вероятно ще бъдат обединени и докладвани в Районна прокуратура, където ще се вземе решение какво ще се случи лидера “ , прибавиха от полицейския пресцентър.

От  Искра.бг  оставаме разполагаем на всички наранени страни да изкажат позициите си. 

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР