Блъсната пенсионерка отказа помощ от шофьор, но след това започнала

...
Блъсната пенсионерка отказа помощ от шофьор, но след това започнала
Коментари Харесай

Блъсната жена отказа помощ, изнудва шофьора за пари

Блъсната пенсионерка отхвърли помощ от водач, само че по-късно почнала да го тормози по телефона за пари. До тази обстановка се стигнало след злополука на бул. " Марица " - юг.  Жената подхванала секване на булеварда в посока от юг на север преди да доближи пешеходната пътека. Преминала около спрелите коли, изчакващи опция да създадат ляв завой, само че до момента в който пресичала била ударена от водач, движещ се с към 15 км/ч. В резултат на случая пенсионерката паднала на лявата си страна, като се подпряла на земята с лявата си ръка., оповестява Марица.

Веднага след удара седналият зад кормилото прекратил придвижването на автомобила, излязъл от него и отишъл при потърпевшата. На няколко пъти ѝ предложил да я откара в болница или незабавен медицински център. Тя обаче поискала от него само да я откара до дома ѝ, който бил наоколо. Шофьорът дал своя визитна картичка на потърпевшата с персонален и длъжностен телефонен номер. Поискал от нея наложително да ѝ се обади, тъй като бил угрижен за положението ѝ. Обещал да ѝ помогне с каквото може. След това я откарал до дома ѝ.

Тъй като нямала болки и пострадвания, нито пенсионерката, нито водачът подали сигнал на тел. 112 за случая. Няколко часа по-късно обаче старата жена почувствала мощна болежка в лявата китка, която превързала с лед.

Съпругът ѝ забелязал, че отвътре на китката било посиняло. На идващия ден дамата посетила персоналния си доктор, заради болки в ръката и региона на бедрото. Обяснила ѝ, че е претърпяла пътнотранспортно произшествие, само че се оплаквала най-вече от болката в тазобедрената област. Личният доктор ѝ предложила, в случай че болката в китката се ускори, да отиде на надзорен обзор. Тъй като пловдивчанката не се оправяла в региона на лявата си китка и продължавала да изпитва болки, седмица по-късно посетила още веднъж медицинския кабинет на персоналния си доктор. Била ориентирана към незабавния кабинет на УМБАЛ „ Св. Георги “. От рентгенографията се открила фрактура на радиуса на китката и ѝ било препоръчано оперативно лекуване, доколкото шансът за позитивен резултат от оздравителния развой бил доста по-голям при слагане на железен имплант спрямо гипс.

При прегледа в незабавния кабинет потърпевшата се обадила на водача, който я блъснал и му споделила къде се намира. Малко по-късно той и брачната половинка му, която имала здравно обучение, я посетили. Пожелали да приказват с ортопеда травматолог, с цел да схванат какво е положението ѝ, защото изпитвали подозрения да не са излъгани. Поискали от лекаря да видят резултатите от рентгенографията и го попитали за различен способ за лекуване, доколкото потърпевшата им била споделила към този момент, че интервенцията ще коства 1200 лева Докторът обаче не им дал тази информация, споделил им, че другият способ за лекуване ще коства 80 лева и ги помолил да изоставен кабинета. Двамата изчакали потърпевшата пред кабинета. Когато тя излязла, още веднъж поискали от нея фотоси и документи, само че пенсионерката отказала с аргумента, че няма какво повече да приказва с него. На идващия ден била подложена на интервенция.

След интервенцията звъняла няколко пъти на водача, споделила му, че всичко е минало сполучливо. Търсила от него и осъществяване на обещанието му да й помогне с каквото може и да ѝ спомага, в това число и по отношение на разноските за интервенцията. Шофьорът обаче блокирал телефонния ѝ номер, защото считал това за изнудване. След това получил позвъняване и от непосредствен на потърпевшата, който се показал за юрист и поискал да се срещнат и да се схванат. 

След това недоразумение, казусът стигнал до прокуратурата и полицията. Районният съд постановил присъда от пет месеца отнемане от независимост условно с три години изпитателен период. Шофьорът обжалвал. Окръжният съд изменил присъдата, признал го за почтен по повдигнатото обвиняване, като магистратите постановили санкция в размер на 1500 лева Решението е дефинитивно. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР