Благотворителната „Нощ на ангелите“ успя да събере 61 173 лева

...
Благотворителната „Нощ на ангелите“ успя да събере 61 173 лева
Коментари Харесай

Над 100 заведения и магазини в Пловдив помогнаха на малкия Б...

Благотворителната „ Нощ на ангелите “ съумя да събере 61 173 лв. за лекуването на петгодишния Божидар, диагностициран с аутизъм. Над 100 заведения и търговски обекта в Пловдив и други градове се включиха в самодейността тази година, като подариха част от оборота си, изработен в Деня на Вяра Надежда и Любов – 17 септември.

За лекуването на Божидар в чужбина са нужни 80 000 лв.. Тъй като настрана по сметката му има събрани още 36 709 лв., фамилията му предложи с остатъка от събраните средства да бъде подсилен различен в потребност. Така остатъкът от парите ще бъде дарен за двегодишния Ивайло Чалъков. Той е с рядка вродена особеност на крайници и се нуждае от средства за поредност от скъпоструващи интервенции в чужбина, с цел да може да проходи и един ден да тича дружно с връстниците си.

„ Едно от най-големите чудеса на Бога е да дава опция на елементарните хора да правят невероятни неща “, напомнят уредниците.

„ Нощ на ангелите “ е благотворително събитие, което се организира за повторно. Миналата година самодейността съумя да сплоти Пловдив и да събере близо 70 000 лв. за лекуването на 34-годишния Ангел Краевски – татко на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Съвсем скоро той се прибра у дома след едногодишно лекуване в чужбина и към този момент е в ремисия.

Повече за „ Нощ на Ангелите “:

Още за историята на Божидар, тук:

И за историята на Ивайло:
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР