Благотворителна вечер под наслов „Заедно в подкрепа на Общинското детско

...
Благотворителна вечер под наслов „Заедно в подкрепа на Общинското детско
Коментари Харесай

МБАЛ „Свети Мина“ набира средства за ремонт на Педиатричното...

Благотворителна вечер под наслов „ Заедно в поддръжка на Общинското детско опазване на здравето “ ще организира МБАЛ „ Свети Мина “ със съдействието на Община Пловдив. Благотворителната коледна вечер се провежда за пръв път и ще се състои на 22 декември от 19 часа в ресторант „ Бендида “ на Гранд хотел „ Пловдив “. Средствата ще бъдат заделени за цялостното реновиране на Педиатричното поделение на МБАЛ „ Свети Мина “ в Пловдив, заяви специалистът в отдел „ Програми и планове “ към лечебното заведение Мария Куманова.



Целта е да се подменят остарелите мебели на отделението с нови. Необходимо е да бъде закупена нова инсталация, кревати, медицински шкафчета, маси и столчета за стаите, да се постави нова антибактериална подова настилка. Отделението разполага общо с 48 кревати, като 20 от тях са за замяна. Три са за интензивни грижи, а останалите 17 са лечебни.

„ Стените са с опадала мазилка, похабени и надраскани. Леглата са с амортизирани дюшеци и няма нужните шкафчета и дрешници, в които децата да съхраняват персоналните си движимости. Няма и звънци, с което родителите да алармират лекуващия доктор и дежурния личен състав при незабавна потребност от помощ, а огромна част от осветителните тела също би трябвало да се подменят “, споделя положението на отделението Мария Куманова.

Вече е направено изследване за себестойността на най-необходимите неща, от които се нуждае Педиатричното поделение. „ Ще са нужни не по-малко от 100 хиляди лв.. Сумата няма по какъв начин да бъде отделена от бюджета на болничното заведение, само че имаме вяра, че средствата могат да бъдат събрани от хора, имащи желанието да оказват помощ на децата да бъдат лекувани в естествени условия, предлагащи им топлота и комфорт “, декларират от отдела, който се е заел с организирането на Благотворителната вечер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР