Благотворителен базар в помощ на болно момиче се организира в

...
Благотворителен базар в помощ на болно момиче се организира в
Коментари Харесай

Да помогнем на Мони! Монтанчани организират благотворителен базар в помощ на болно момиче

Благотворителен базар в помощ на болно момиче се провежда в Монтана. Близки на момичето, което се бори с подла болест, се обърнаха към осведомителна организация BulNews.bg с молба за помощ.
24-годишната Моника Цветанова е болна от сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб) и се нуждае от скъпо лекуване.
Момичето се ражда с заболяването, която последователно прогресира, открита е и диастематомиелия. Тя претърпява четири интервенции в България, само че резултатът е непълен и търси разновидности в чужбина.
"Имам 6 интервенции за момента. Първата беше направена, когато бях на 9 и беше за унищожаване на костни загради на 7 прешлена. При втората интервенция ми сложиха 2 импланта, с цел да се спре прогресивното деформиране на гръбнака, което корсетите нито спираха,нито забавяха. След това израснах и се наложи да се удължат имплантите, с цел да мога да раста на височина, доколкото е допустимо. След известно време започнах да усещам болки горе при шията и когато отидох на обзор, се оказа че би трябвало единият имплант да се отстрани. И по този начин до януари тази година, когато започнаха болките в левия ми крайник, а дори на моменти отхвърляше. В болничното заведение в Панагюрище ми дадоха вяра, че ще го оправят, само че в действителност май единствено опити си вършиха. Отвориха ме два пъти за 1 седмица и все пак болките съвсем не са спирали и до този миг “, споделя Моника.
За лекуването си получава оферта от Анадолу клиник на стойност 75 000 евро. Оставащата сума, която все още й е потребност, с цел да замине на лекуване, е 96 000 лв..
За да й оказват помощ да събере средствата, монтанчани провеждат благотворителен базар. Той ще се организира на 18 и 19 ноември от 10 до 16 часа в Монтана, в тунелчето пред общината. На щандовете на базара ще откриете доста книги, играчки, бижута, ръчно направени сувенири и декупажи, както и още доста изненади.
Може да помогнете на Мони също и посредством превод по дарителска сметка:
Моника Борисова Цветанова
BG34STSA93000022556925
BIC: STSABGSF ДСК
DMS MONIKA на номер 17 777
Paypal: [email protected]
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР