Благотворителен базар в подкрепа на малко дете бе организиран в

...
Благотворителен базар в подкрепа на малко дете бе организиран в
Коментари Харесай

Благотворителен базар в Кубрат събра над 1200 лева в подкрепа на малко дете

Благотворителен базар в поддръжка на малко дете бе проведен в Кубрат, оповестиха от Общината. Негови основатели бяха възпитаници, учители и родители от главно учебно заведение „ Христо Смирненски “

Базарът бе в поддръжка на 6-годишния Антон Петров. Детето е с двустранна бъбречна дисплазия и с хронична бъбречна непълнота . Събраните средства от благотворителната акция в поддръжка на детенцето са в размер на 1256 лева , като те към този момент са преведени към банковата сметка.

„ Днес организирахме базар в помощ на едно детенце, дребен наш съгражданин, изпаднал в неволя с тежко заболяване и тежка диагноза. Организирахме този базар, с цел да помогнем на дребния Антон за лекуването му в чужбина и по този начин да покажем на околните и най-много на майката, че не са сами, тъй като сме с тях и сме подготвени да застанем зад тях. Днес акцията протече със закупуване на лакомства и който можеше, съгласно опциите си, подари парички в специфична кутия, която след самодейността беше отворена, а средствата в нея бяха предадени на майката “ , съобщи учебният учител и уредник Татяна Пенчева.

Организаторите, измежду които и учителят Дончо Христов, допълниха, че с каквото може учебното заведение ще оказва помощ на дребния Тони и че в лицето на деца, учители и родители детето и майката имат постоянна опора . Всички присъстващи бяха поздравени с фолклона ария от младия ученик на учебното заведение Селейдин Тахир .

Искрени благодарности към уредниците, децата и родителите насочи майката на дребния Тони Искра Георгиева , която макар страстта и вълнението си откри сили да опише каква е обстановката с детето ѝ и какво ще следва оттук насетне.

„ Средства ще са ни нужни, защото Антон има потребност от лекуване, което ще протече след съвещания със експерти в Нидерландия. Благодаря на всички, които сте с нас и на всички, които ни подкрепяте! “ , съобщи майката на Тони.

По време на мероприятието ученичката при СУ „ Христо Ботев “ в Кубрат Хелин Байрактарова насочи покана и за идно благотворително събитие с коли . Благотворителният DRAG/DRIFT е също в поддръжка на Антон и той ще се състои на 30 април 2023 година от 10:00 часа на летището край село Острово .

Организатори на автомобилната фиеста са Ивайло Иванов и Мартин Тодоров от Кубрат. Автомобилното шоу ще бъде намерено с присъединяване на Фолклорна групировка „ Пагане “ с началник Гинка Панчева. Входната такса е 10 лв. .

„ Събитието на летището в Острово ще стартира от 10:00 часа и ще приключи в 17:00 часа, като на него ще бъдат демонстрирани мил, дрифт и тунинг шоу. Събитието е обвързвано с рискове, само че всичко ще бъде в границите на допустимото, защото за мероприятието са обезпечени полиция, кола за спешна помощ, пожарна и защита. С неспокойствие Ви чакаме, надявайки се събитието да има огромен отзив. Това, което виждам през днешния ден ме убеждава, че с единение се реализират чудеса. Много съм щастлива и да видя какъв брой доста хора имат предпочитание да оказват помощ, благодаря Ви! “ , съобщи говорителката на уредниците Хелин Байрактарова.

Благотворителната самодейност на учебното заведение беше подкрепена и от предсавители на Община Кубрат, отпред със зам.-кметът Мирослав Ѝорданов . На събитието участваха шефът на Дирекция „ Специализирана администрация “ Стефан Калинов, началникът на отдел „ ПКСДТО “ към Община Кубрат Здравко Вутов, шефът на образователното заведение Володя Войков, доста учители и възпитаници.

„ Община Кубрат е пособия постоянно и при нужда ще го направи още веднъж, тъй като децата са нашето бъдеще “ , показаха от локалната администрация в лудогорския град.

Всеки, който желае да помогне на дребния Антон, може да го направи на следната банкова сметка:

Сметка: 0000000029809776
Валута: BGN
IBAN: BG52STA93000029809776
BIC: STSABGSF

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР