Благославям Борисов и националния оперативен щаб за тяхната смелост, каза

...
Благославям Борисов и националния оперативен щаб за тяхната смелост, каза
Коментари Харесай

Митрополит Николай: Чудо е че, властта не издаде заповед да затвори храмовете

Благославям Борисов и националния действен щаб за тяхната храброст, сподели Дядо Николай

В навечерието на Великден лукавият се нахвърли с невиждана мощ против църквата. Това съобщи в проповедта си по време на великденската литургия Пловдивският митрополит Николай.

Той дефинира като „ същинско знамение “ решението на премиера Бойко Борисов да не затваря църквите.

Дядо Николай отслужи втора пасхална вечерня в храм „ Св. Неделя “ в Пловдив.

„ По времето на Великия пост, лукавият се надвиши против Църквата. Вирусът най-вероятно е от човешка небрежност. Най-голяма подигравка щеше да е църквата сама да изиска затварянето на храмовете. Дяволът изиска църквата да се отхвърли от себе си. Трябваше да бъдем накарани, че човешката гибел е края. Лукавият изиска църквата да ликвидира себе си. Не упреквам никого от тези, които станаха проводници. БПЦ отхвърля да одобри, че земната гибел е края “, съобщи митрополитът.

„ Няма по какъв начин църквата да се отхвърли от истината. Други църкви без напън сами се отхвърлиха, те знаят, че това не е вярно. Те би трябвало да обяснят какъв беше този боязън. БПЦ сподели, че няма проблем със страха. Българската власт не затвори църквата си. Чудо е, властта не издаде онази заповед да затвори храмовете. Когато чух премиера да споделя, че не може да затвори църквите, се разплаках. Исторически миг. Ще се споделя след години по какъв начин Бойко Борисов отбрани църквата. Благославям Борисов и националния действен щаб за тяхната храброст. Бог вижда всичко това. Надявам се, че нещата ще почнат да се успокояват “, сподели още той. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР