Благоприятна развръзка за хората в един от големите жилищни блокове

...
Благоприятна развръзка за хората в един от големите жилищни блокове
Коментари Харесай

След репортаж на БНТ: Одобриха санирането на голям жилищен блок в Горна Оряховица

Благоприятна развръзка за хората в един от огромните жилищни блокове в Горна Оряховица, кандидатствали по програмата за гратис саниране. В средата на януари те ни потърсиха с молба за подпомагане, защото не са утвърдени, макар че отговаряли на всички условия. Според тях, ставало дума за техническа неточност, само че защото от Министерство на регионалното развитие не отговаряли на жалбите им, има заплаха да изтърван шанса за ремонт на остарялата постройка. След репортаж в „ По света и у нас " документите им са преразгледани и през вчерашния ден хората получили писмо, че блокът към този момент е в листата за саниране.

Битката с институциите води Николай Николов. Освен гражданин на въпросния блок той е и ръководител на Сдружението на притежателите. Затова от името на всички непрестанно написа писма, на които, обаче не получавал отговор. Отказът от министерството получил в навечерието на Коледа и в първия работен ден изпратил тъжба, уверен, че става дума за техническа неточност.

„ Веднага, откакто разбрах резултата, написах тъжба до Министерство на регионалното развитие. От там много време никой – нищо, не ми обърна внимание. След това се принудих да потърся медиите, за което ви благодаря, че откликнахте всички ”, споделя Николай Николов – учител на Сдружение на притежателите „ Дружба 7-10 “.

След дълго очакване идва и позиция от министерството, в която признават грешката си. Специална комисия преразгледала документите и направила нови калкулации.

„ И през вчерашния ден получихме отговор, който е финален и който е в наш плюс, нали, споделят, че ще бъдем санирани. Ползите за нас ще бъдат доста огромни. Най-вече ще го усетим в сметките за отопление. Блокът е на над 30 години и сигурно има потребност от саниране. Има изгода от намесата на Българска национална телевизия. Те бързо откликнаха. След репортажа стремително имахме отговор “, уточни Николай Николов – учител на Сдружение на притежателите „ Дружба 7-10 “.

Въпреки че някои от съседите на Николов го съветвали да се откаже от тази борба, в този момент всички са му признателни, тъй като за ремонта на остарялата постройка ще бъдат отпуснати 4 млн лв..

„ Браво, моето момче! Ти си моята горделивост! Браво на теб! Желая ти доста шанс и все по този начин да си твърдоглав и неотстъпчив на всяка една работа, която вършиш. Благодаря ти! Благодаря ти от сърце! От целия блок, от всички хора, които са облагодетелствани от тази облага, която ще имаме “, разчувствана е Галя Стойкова – гражданин на блока.

Николай Николов поучава всички да търсим правата си до край и да помним, че страната от време на време бърка и има метод да изправим това, и то в период.

Автор: Зорница Илиева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР