Благоевградският квартал Еленово се събуди тази сутрин с напълно разрушена

...
Благоевградският квартал Еленово се събуди тази сутрин с напълно разрушена
Коментари Харесай

Вандали разрушиха детска площадка в Благоевград

Благоевградският квартал " Еленово " се разсъни тази заран с изцяло разрушена детска площадка . Съоръженията са счупени, а части от тях са разпилени по цели бул., обкръжаващ квартала. Детската площадка беше гордостта на " Еленово ", първо тъй като беше построена съгласно най-новите условия за детски кътове, и второ, тъй като в региона няма доста сходни места за игра на децата. Новината бързо плъзна из целия град, а жителите на квартала алармираха доктор Атанас Камбитов, кмет на Благоевград.
Часове по-късно, след ревизия на обекта, стартира процедура по реституция на детската площадка.
От общинската администрация оповестиха, че с изключение на детската площадка, са разрушени и кошчета за боклуци. От полицията ще следят камерите в квартала, който бяха конфигурирали неотдавна. Така се чака да се открият причинителите, които откакто бъдат разпознати, да понесат виновността за действието си.
Община Благоевград влага доста пари в построяването на цялостна система за видеонаблюдение, която обгръща целия град. Системата е построена с най-високата софтуерна резолюция, и съгласно общината засичала даже номера на коли, които правят нарушавания. Центърът за наблюдаване на камерите е поверен на грижата на полицията в града, откъдето и ще търсят причинителите на вандализма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР