Blagoevgrad24.bg Силен септември очакват хотелиерите по морето, съобщи проф. Стоян Маринов,

...
Blagoevgrad24.bg
Силен септември очакват хотелиерите по морето, съобщи проф. Стоян Маринов,
Коментари Харесай

Силен септември очакват хотелиери по морето

Blagoevgrad24.bg Силен септември чакат хотелиерите по морето, заяви проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара по телевизия " Черно море “. Прогнозата е на база извършените диалози с туроператори, които сочат, че в този момент се вършат резервации за останалите незапълнени места по време на ранното записване. Причината съгласно специалиста е в международното състезание по футбол, което тече в Русия и което притегля доста фенове на стадионите или пред дребния екран. Поради това те отсрочват лятната си отмора за края на сезона. 

По време на Световното състезание – т.е. от 15 юни до 15 юли, хотелиери по морето, които не са съумели да попълнят базата си на 100 %, оферират съответни промоционални предложения.  Капацитетът съвсем на всички места обаче е затрупан на 100% и сезонът протича обикновено, увери Стоян Маринов, само че добави, че пикът ще е след края на Мондиала. 

Според специалиста ценовата политика на българските хотелиери е рационална и съответна, тъй  като офертите са преференциални, съгласно качеството, което се предлага. " За равнището на обслужване можем да съдим от мненията на туристите в обществените мрежи и резервационните платформи и оценките за България не отстъпват от тези за Турция да речем, която е един от директните ни съперници “, акцентира Стоян Маринов.  Той означи, че южната ни съседка има преимущество във връзка с това, че защото не е в границите на Европейски Съюз, няма ограничаване страната да подкрепя частния бранш и заради тази причина се спонсорира всеки полет до 16 турски летища от Русия или страните в Западна Европа, та даже и от по-далечни места като Индия и Индонезия.  " Трябва да следим какво вършат съперниците ни, които са членове на Европейски Съюз, с цел да се равняваме по тях и да предлагаме по-изгодни условия, в случай че можем. По отношение на съветския пазар това може да е редуциране на времето за издаване на визи или облекчение на административната процедура “, сподели още Стоян Маринов. 

Според представителя на Варненската туристическа камара до този миг се оправдават упованията, че ще имаме повече туристи, повече нощувки и повече доходи, само че растежите няма да са същите, както предходната година. Прогнозата му е растежът тази година да е до 5%, само че да получаваме повече доходи от един екскурзиант. 

Няма да се оправдаят най-песимистичните прогнози за отлив на съветските туристи от България заради стабилизиране на връзките на страната им с Турция, счита Стоян Маринов. Според него спадът ще е в границите на 5%, което по думите му не е толкоз зле на фона на нападателната рекламна политика, налагана от южната ни съседка. " Много вярна е позицията на Министерството на туризма в тази връзка. Министър Ангелкова взе участие във всички конгреси в Русия, намира се с губернатори на области и с всички виновни лица, които да образуват позитивен имидж на България в страната “, разяснява специалистът. 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР