Blagoevgrad24.bg Инспектори на НАП и Български институт по метрология проверяват бензиностанции

...
Blagoevgrad24.bg
Инспектори на НАП и Български институт по метрология проверяват бензиностанции
Коментари Харесай

Инспекторите на НАП и Български институт по метрология погнаха бензиностанциите

Blagoevgrad24.bg Инспектори на Национална агенция за приходите и Български институт по метрология ревизират бензиностанции за сходство на показаната от търговците блок скица на електронната система с фискална памет (ЕСФП) с действителното положение на място. Изискването за подаване на блок схемите в Национална агенция за приходите бе въведено с промени в законодателството през предходната година.

В обсега на инспекциите попадат обекти, при които е налице риск от укриване на оборотите или от манипулиране на данните, получени от ЕСФП. Органите на двете организации ще подложат на инспекция и обекти, за които не са отстранени нередностите в блок схемата, както и такива, за които е неотложно осъществяването на метрологична инспекция от органите на БИМ. При открити несъответствия на блок схемите с организацията на електронните системи с фискална памет, на търговците ще бъде обещано наставление за промяна, а в случай че такава не бъде направена, ще бъдат налагани административни наказания, допълват от двете ведомства.

От приходната организация припомнят, че блок схемата, подписана с електронен автограф (КЕП), се подава само посредством електронно известие, подписано също с КЕП  на е-адрес на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите по местоположение на обекта. В случай на упълномощаване, в електронното известие се ползва и електронно подписано пълномощие.

Допълнителна информация за условията към оповестяването на блок схеми на обекти за търговия с горива може да се получи на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цената на градски диалог.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР