Благоевград. Традиционна среща на старите горноджумайски родове се проведе в

...
Благоевград. Традиционна среща на старите горноджумайски родове се проведе в
Коментари Харесай

Благоевград: Празник на горноджумайските родове се проведе в квартал „Вароша”

Благоевград. Традиционна среща на старите горноджумайски родове се организира в квартал „ Вароша “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Събитието бе отдадено на 105-годишнината от опожаряването на град Кукуш (Беломорска Македония) на Европейските дни на наследството и се трансформира в същински празник за поданици и посетители на града. Организаторите на събитието получиха приветствен адрес от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов, който бе прочетен на място.
По време на срещата посетителите дегустираха обичайни горноджумайски гозби и ястия по европейски предписания. Вкусните храни бяха приготвени от учениците от Професионална гимназия по туризъм и лека индустрия. Много от жителите си направиха ретро фотосесия с костюми и атрибут от Регионалния исторически музей и читалището в Измирлиевата къща. Гостите имаха опция да дегустират и виновност в кафене „ Кубрат ” и пробваха зеленчуци и плодове от масата на зарзаватчии от остарял горноджумайски жанр.
Финалът бе подложен със спектакъла „ Леле, Яно “ - концерт на китаро-мандолинен оркестър „ Пирински звуци “, Вокален отбор „ Езерец “ и Пирински танцов отбор „ Вихрен “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР