Благоевград. Потребители на социални услуги от Защитено жилище Струма и

...
Благоевград. Потребители на социални услуги от Защитено жилище Струма и
Коментари Харесай

Благоевград: Защитени жилища „Струма“ и „Слънчев дом“ взеха участие в инициативата „Месим, за да се смесим“

Благоевград. Потребители на обществени услуги от Защитено жилище „ Струма ” и Защитено жилище „ Слънчев дом ”, взеха присъединяване в първото по рода си събитие в Благоевград „ Месим, с цел да се смесим ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . В самодейността преподаватели и студенти от АУБ, дружно с потребителите на обществени услуги рисуваха в брашно и оформяха посредством хлебни кукли своята визия за един по-единен и динамичен Благоевград. Методът е наименуван „ Театър на трохите ” и е основан по време на университетски изследвания в университета „ Принстън ” от преподавателя по антропология в АУБ доктор Надежда Григорова. Методът се употребява допълнително от 20 страни на 6 континента и по този начин прераства в международната мрежа „ Хлебни къщи ”.
Идеята е събитието да се организира ежемесечно, като в него ще се включват консуматори от всички обществени услуги на територията на община Благоевград.
По време на самодейността, участниците подвигнаха бели картони в поддръжка на тима на Спешъл олимпикс, който се организира в Абу Даби, както и на участника Валери Маринов от Защитено жилище „ Струма “.
Това е акция в поддръжка на спорта за лица с интелектуални усложнения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР