Благоевград. Фотоизложбата Музите на 13“ бе представена в Югозападния университет

...
Благоевград. Фотоизложбата Музите на 13“ бе представена в Югозападния университет
Коментари Харесай

Благоевград: Изложбата „Музите на 13“ бе открита в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Благоевград. Фотоизложбата „ Музите на 13 “ бе показана в Югозападния университет (ЮЗУ) „ Неофит Рилски “ – Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . В нея са включени 27 колажа от фотоси, представящи най-внушителните моменти от изданията на Международния юношески фестивал на изкуствата (ММФИ) „ Музите “. Автор на фотографиите е Венцислав Кръстев.
Изложбата бе открита от проф. д.изк. Анелия Янева – учител по „ Съвременна хореография “ в ЮЗУ „ Неофит Рилски “ и ръководител на журито на ММФИ „ Музите ” и Христина Кръстева – ръководител на съдружие „ Музите “. На представянето участваха зам.-деканът на Факултета по изкуствата проф. доктор Емил Куков, преподаватели и студенти.
Проф. Янева означи, че към този момент 13 години фестивалът сплотява другите типове изкуства – танцово, театрално, изобразително и дава поле за изява на деца и младежи от 5 до 35-годишна възраст. Председателят на съдружие „ Музите “ Христина Кръстева благодари за партньорството на Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Тя описа за предходните издания на фестивала и акцентира, че изложбата включва най-внушителните моменти от събитието, което се организира всяка година от 5 до 15 юли в Созопол, под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. В миналите издания на фестивала гений са посочили близо 2000 участници от 19 страни. Христина Кръстева показа, че тази година като съществена страна хазаин на „ Музите “ е поканена Куба. Тя означи, че в първата част на програмата на фестивала, който ще бъде открит след месец, е заложено танцовото изкуство, а във втората театралното и изобразителното изкуство. И тази година гостите ще имат опция да се насладят на цирково изкуство и огнено шоу.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР