Благоевград е на път да реши дългогодишния си проблем със

...
Благоевград е на път да реши дългогодишния си проблем със
Коментари Харесай

Илко Стоянов: Благоевград заменя старите печки с нови климатици, пелети и термопомпи

Благоевград е на път да реши дългогодишния си проблем със замърсяването на въздуха. Това съобщи самостоятелният претендент за кмет Илко Стоянов. " За две години успяхме да превърнем Благоевград в по-чист и по-зелен град. Град, в който нашите деца да порастват здрави и да имат къде да играят. За никого не е загадка, че от години Благоевград има проблем с нарасналото равнище на фините прахови частици, като значително това се дължи на отоплението на дърва и въглища.

Този проблем е на път да откри своето решение, тъй като с екипа ми успяхме да подготвим планово предложение и по този начин Община Благоевград ще получи финансиране в размер на 21.7 милиона по процедурата „ ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ! “ на Програма „ Околна среда “ 2021-2027 година ", сподели Стоянов. 

" С реализирането на този план ще може да кажем „ довиждане " на старите печки, които замърсяват околна среда, като същите ще бъдат сменени с нови екологични отоплителни уреди на ток и пелети. Над 7 хиляди семейства към този момент са декларирали предпочитание да се включат в програмата и съм убеден, че ще доведем нещата до дъно, тъй като Благоевград е на хората, а хората заслужават да дишат по-чист въздух! ", безапелационен бе Илко Стоянов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР