Благоевград. Българското европредседателство и премиерът Бойко Борисов изиграха ключова роля

...
Благоевград. Българското европредседателство и премиерът Бойко Борисов изиграха ключова роля
Коментари Харесай

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Гърмен: Българското европредседателство изигра ключова роля за подписването на споразумението между Македония и Гърция

Благоевград. Българското европредседателство и министър председателят Бойко Борисов изиграха основна роля за подписването на съглашението сред Македония и Гърция. Това сподели в село Гърмен зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Той означи, че самият факт, че през днешния ден президентът Румен Радев е коментирал какъв брой значима тематика е акцентът „ Западни Балкани “ и постигнатото като триумфи по тематиката от страна на българското държавно управление, е индикативен. „ Премиерът Борисов през днешния ден сподели, че към 25 милиарда ще са нужни за построяването на инфраструктура сред Балканските страни. Самият факт, че през вчерашния ден сред Македония и Гърция се реализира историческо съглашение е индикативен за настроенията на Балканите “, сподели още Цветанов. Той добави, че поредната политика във връзка с Западните Балкани, водена от България е дала опция да се приказва за това, че Македония ще получи опция и покана за НАТО. „ Стабилността на Западните Балкани дава необикновен късмет за района, вероятности и бъдеще за нас и нашите съседи. Когато ситуацията в района е спокойна, то и в България нещата ще бъдат такива “, акцентира Цветанов.
Той съобщи също, че казусът през днешния ден в страната ни са съперниците на ръководещите, които могат единствено да основават внушения и подправени вести, с цел да дескредитират държавното управление. Цветанов означи, че от Българска социалистическа партия сега се пробват да се заиграват със страховете на хората и уточни за образец Истанбулската спогодба. Той напомни, че до скоро тази тематика е била приоритет за Българска социалистическа партия, а в този документ се приказва за домашното принуждение. Цветанов разяснява, че тематиката за насилието над дамите е доста значима, а последният случай от Айтос, при който бе убито 19-годишно момиче, подлагано редовно на принуждение, е индикативен за сериозността на казуса.
Цветанов акцентира, че ГЕРБ пазят ползите на България пред Европейският съюз, като поради поредната си политика, страната ни ще е една от трите държави-членки, които ще получат повече пари за идващия финансов програмен интервал.
С актива на партията в Гърмен, Цветанов разиска и настоящи тематики и въпроси, свързани с общината и региона като сподели, че завършването на автомагистрала „ Струма “ ще даде стопански подтик за целият район.
По време на срещата в Гърмен бе показано и новото управление на партията в общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово както за ръководители в тях са определени Верхат Ислямов, Румен Арнаудов и Кирил Пасков.
От своя страна Областният координатор на Политическа партия ГЕРБ за област Благоевград и депутат Даниела Савеклиева пожела триумф на управленията на партията, заявявайки, че общинските управления не са най-важните, а всички членове на партията, които работят за реализирането на сполучливите политики на ГЕРБ.
В село Гърмен дружно с Цветан Цветанов бяха и депутатите Александър Мацурев и Георги Динев.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР