Благодатта и словото Божие са живата вода, чиито свойства разкрива

...
Благодатта и словото Божие са живата вода, чиито свойства разкрива
Коментари Харесай

Живата вода

Благодатта и словото Божие са живата вода, чиито свойства разкрива Богочовекът в беседата си със самарянката.

Христовата берекет се получава от всеки християнин при кръщението му, а по-късно той постоянно я получава при тайнството Евхаристия.

Като получава тази берекет, човек освен се употребява от нея, а стига да я одобри безкористно и с религия, то и неговата душа става извор на жива вода. Като душите на вярващите се трансформират в извори на живата вода, това е и залог за живот безконечен.

Проф. Иван Желев, дълготраен учител по Нов Завет, и доцент Магдалена Легкоступ, учител в Православния богословски факултет на ВТУ „ Св. Кирил и Методий “ приказват за живата вода пред

Защо на жена, освен това самарянка са разкрити съществени богословски истини. За поклонението на Бог с дух и истина. Защо Църквата възхвалява св. Фотина като просветителка? Как прегрешението се дефинира като неудача, като несполучлив опит на индивида да откри това, което ще запълни празнотата и дали може да се упрекват хората, че са неверни, в случай че те не са стигнали до Христос. За срещите на Христос с грешници. За общуването с другите.

Християнска лирика

Стихотворението „ Видях Христа “ от Змей Горянин в осъществяване на артиста Ириней Константинов може да чуете в звуковия файл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР