Благодатният огън, който Западно-и Средноевропейския митрополит Антоний донесе от Йерусалим,

...
Благодатният огън, който Западно-и Средноевропейския митрополит Антоний донесе от Йерусалим,
Коментари Харесай

Благодатният огън пристигна в София

Благодатният огън, който Западно-и Средноевропейския митрополит Антоний донесе от Йерусалим, дойде на летище София малко преди 19.30 часа през днешния ден. Пътуването на българската делегация беше осъществено с държавният аероплан " Фалкон ".

На летище София по традиция Благодатният огън беше чакан от свещеници и духовници от всички епархии в страната. Те ще вземат парченце от него, която ще занесат на вечерното свещенодействие в храмовете за Великден.

От аерогара София Благодатният огън ще бъде пренесен в параклиса на Синодалната палата в София. Към 23.30 - 23.40 часа на Велика събота, фенерът с огъня ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата, с цел да бъде предаден на патриарх Неофит за вечерното свещенодействие в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".
За първи път на летището тази година има и представител на македонската черква, който ще вземе от него, с цел да го занесе в Македония със аероплан.

За поредна година на Велика събота на Божи гроб от небето в ръцете на Eрусалимския патриарх падна Благодатният огън. И до през днешния ден тайнството е неразгадано, макар че доста учени са градили хипотези, споделя Българска национална телевизия.

За милиони вярващи по целия свят огънят е небесно знамение, като храмът, в който се появява, се ревизира всякога за съществуване на запалими материали. След като нищо, което може да провокира огън не бъде открито, църквата " Възкресение Христово " в Ерусалим се запечатва с пчелен восък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР