Благодаря на ЕП, който през годините е останал последователен България

...
Благодаря на ЕП, който през годините е останал последователен България
Коментари Харесай

Габриел прокле Рюте заради Шенген: Чакаме изборите в Нидерландия, след тях вече може и да не си говорим с него

" Благодаря на Екологичен потенциал, който през годините е останал пореден България и Румъния да влязат в " Шенген ". Темата участва във всички диалози с нашите европейски сътрудници. Не бива да подхождаме обаче с непотребен оптимизъм, познавайки две от страните какви съображения имат (Нидерландия и Австрия - б.ред.) ". Следим от близко какво се случва в Холандия, тъй като не сме сигурни дали Марк Рюте ще ни бъде главен събеседник. Първата позитивна стъпка е приключването на механизма за съдействието ". Това съобщи външният министър Мария Габриел пред Българска национална телевизия. Faktor.bg напомня, че през днешния ден евродепутатите гласоподаваха пета резолюция за приемането на страната ни и на Румъния в Шенген.

" Министърът на правораздаването ни е целеустремен да се случва правосъдната промяна. Това значи доста работа на законодателната власт, в синхрон с изпълнителната ", сподели още Габриел.

" Срещата на върха на НАТО, че Украйна, борейки се с агресора, води война и за нашата сигурност. Ние изпращаме доста мощен сигнал, че Украйна е повече от наш сътрудник. Ние ще предоставим помощ, която не заплашва сигурността на страната ни ", добави вицепремиерът.

" Съвсем ясно декларирахме на Володимир Зеленски какви са идващите ни стъпки, само че нищо не е оставало зад кадър в диалозите на кабинета с него. На този стадий процедурата за дипломат в Украйна е отворена ", разяснява външният министър.

" Когато България приказва в един глас, тогава задаваме направления и народен интерес. Показваме на нашите сътрудници, че думи като полезности не са без значение. България доста ясно декларира своята позиция по отношение на Украйна. Страна ни още от началото на войната я поддържа с филантропична помощ, тъй като се бори за свободата, целостта си и един ден да бъде член на Европейски Съюз и на НАТО ", съобщи Мария Габриел.

" До дни ще сме в по-напреднал стадий с назначението на регионалните шефове. Важно е водачите на двете обединения да имат явен механизъм за качествата за назначенията ", разяснява Гарбиел във връзка предложенията на ГЕРБ-СДС за шефове на Българска народна банка и на Сметната палата - Димитър Радев и Димитър Главчев ", сподели още някогашният еврокомисар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР