Благодарим за добрината по съседски и ви предлагаме да се

...
Благодарим за добрината по съседски и ви предлагаме да се
Коментари Харесай

Турска паста Кулак

Благодарим за добрината по съседски и ви предлагаме да се насладите на турска паста Кулак

Необходими Продукти

● брашно - 500 кг
● яйца - 2 бр.
● сол - 1 с.л.
● вода - 1 в.ч.
● олио - 1 с.л.

за соса


● кисело мляко - 1 кофичка
● чесън - 2 скилидки
● масло - 2с.л
● червен пипер - 1 к.л. на люспи
● джоджен - 1 к.л.

Начин на подготвяне

Това е една остаряла турска рецепта за паста и се споделя Кулак - дори в България е по-известна, в сравнение с в Турция.

Първо, започваме с тестото. Взимаме огромна купа, пресяваме вътре брашно и счукваме две яйца, прибавяме сол и олио и по малко започваме да омесваме тестото, доливайки вода. Тестото става доста меко - разделяме на две топки.

Взимаме едната топка и започваме да я разточваме на фино, поръсвайки непрекъснато брашно, с цел да не залепне. След като сме я разточили добре фино, увиваме на точилката листото тесто и режем по средата - по фотосите може да се ориентирате по какъв начин става, след което режем на дребни ленти и лентите на дребни квадратчета и ги заделяме встрани, поръсвайки с брашно, с цел да не изсъхнат.

Когато разточваме втората топка, повтаряме и с втората топка тесто процеса.

В една огромна тенджера вътре прибавяме към 4 литра вода и оставяме на котлона да заври, откакто заври, посоляваме и прибавяме малко лой, с цел да не залепват частите. Започваме да ги пускаме в горещата вода едно по едно, разбърквайки от едната страна.

Оставяме да се свари пастата, бъркайки понякога, а откакто всичките части изплуват от горната страна, означа, че към този момент са подготвени. Отцеждаме ги благодарение на гевгир.

В дребна купа пресоваме скилидки чесън и разбъркваме с киселото мляко.

В тиган разтопяваме малко масло и започваме да съединяваме всичко. В паница слагаме от пастата Кулак, от горната страна доливаме киселото мляко с чесън, след това прибавяме разтопеното маслото и най-отгоре поръсваме пикантен червен пипер и джоджен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР