Благодарим на Европейската комисия за подкрепата на инициативата на Министерството

...
Благодарим на Европейската комисия за подкрепата на инициативата на Министерството
Коментари Харесай

С подкрепата на Европейската комисия МТИТС организира среща на високо равнище за интермодалния транспорт

" Благодарим на Европейската комисия за поддръжката на самодейността на Министерството на превоз, осведомителните технологии и известията за организирането на министерска среща на високо ниво, която да се организира по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ". Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов по време на днешната среща със заместник-генералния шеф на Генерална дирекция „ Мобилност и превоз " в Европейска комисия Матю Болдуин. Заместник-генералният шеф и представители на Европейска комисия са на посещаване в България с цел да обсъдят с специалисти на МТИТС организацията на конференцията „ Европейският интермодален превоз за по-добра съгласуваност на Европа ", която ще се организира в интервала 19 - 20 март 2018 година

" Предвиждаме по време на конференцията да съберем на едно място основни заинтригувани страни от транспортния бранш на европейско и национално равнище, както и представители на Западните Балкани ", сподели още заместник-министър Ангел Попов.

Той изрази задоволеност, че присъединяване в събитието ще вземе и европейският комисар по превоза Виолета Булц.

От своя страна заместник-генералният шеф Матю Болдуин поздрави българската страна за дейната подготовка на председателството и изрази единодушие и поддръжка за програмата в транспортния бранш. По думите му, намирането на общ уравновесен метод и консенсус по транспортните тематики е от изключителна значимост за постигането на понижаване на административната тежест и разработване на общи правила.
По време на срещата бяха дебатирани и законодателните досиета в бранш превоз, които се чака да бъдат прегледани по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, като беше подложен акцент върху предложенията от Автомобилния пакет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР