Благодарение на твоята усмивка, животът става по-красив.“ – Тих Нхат

...
Благодарение на твоята усмивка, животът става по-красив.“ – Тих Нхат
Коментари Харесай

4 неща които ви правят непривлекателни

„ Благодарение на твоята усмивка, животът става по-красив. “ – Тих Нхат Хан

Забелязали ли сте, че има хора, които постоянно са харесвани, мечтана компания, другите ги намират за привлекателни. И въпреки това са тези, които назоваваме непривлекателни.

Има някои съществени правила за привличане:

Физическият ни външен тип има наклонност да отразява по какъв начин се усещаме вътре. Това не е единствено очевидното външно изражение на смеха, рева и т. н., които демонстрират по какъв начин се усещаме във всеки един миг.

Физическият външен тип не е единственият фактор, който дефинира нашето равнище на привличане към някой различен. Нашето държание и по какъв начин избираме да се държим, има огромно въздействие върху това дали хората ни притеглят или не.

Привличането може да бъде интимно или платонично. Може да се усети с чужд или непосредствен другар. Привличането в основата си е демонстрация на нашата персонална сила. Нашите сътрудници, близки, познати са привлечени или отблъснати от тази сила.

Какво с изключение на зле поддържания външен тип и нелюбезността, ни трансформира в нежелани персони?

Сравняването и непрекъснатото конкуриране с другите

Няма подозрение, че конкуренцията е добра... в вярната среда и в точното време. Постоянното сравняване на себе си с другите хора обаче е излишно. Истината е, че никой не желае да бъде в компанията на някого, който непрекъснато търси самопризнание.

Не забравяйте, че задачите и достиженията би трябвало да доведат до възприятие за персонално задоволство.

Не изслушвате събеседника си

Комуникацията е един от най-важните детайли на всяка връзка. Очакваме да бъдем изслушани, само че същото се чака и от нас в диалога. Ако допускате грешката да не сте добър слушател, постоянно прекъсвате вашите събеседници, бързо се поправете, преди да сте се трансформирали в нежелана персона.

Поговорки от целия свят

Най-простият и най-ефективен метод да слушате добре е да осъществите контакт с очите, като в същото време се противопоставяте на желанието да извършите нещо друго, с което да прекъснете говорещия. Практикувайте слушане, кимвайте до момента в който събеседникът ви приказва, бъдете част от диалога.

Мислите, че сте по-добри от всички

Всеки има най-малко по един прочут, който се счита за по-добър от всички във всичко и не стопира да приказва за това. Със сигурност нямате положително мнение за тази персона.

Такъв вид хора не са одобрявани добре, тъй като те постоянно имат едно пренебрежително държание, отказвайки да одобряват, че всеки човек има своите мощни и слаби страни. Постоянно критикуващите о осъждащи персони са едни от най-често нехаресваните.

Създавате спорове без причина

Хората заобикалят конфликтните персони. Те нормално търсят интригата във всичко, най-вече пречат, бъркат се в делата на другите, без значение дали по някакъв метод това визира тях или не, уплътняват си времето с злословия. Вместо мечтаното внимание, към себе си притеглят само презрението на другите. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР