Благодарение на отвореното банкиране все повече хора използват новите по-гъвкави

...
Благодарение на отвореното банкиране все повече хора използват новите по-гъвкави
Коментари Харесай

Гъвкавият код на отвореното банкиране

Благодарение на отвореното банкиране от ден на ден хора употребяват новите по-гъвкави и постоянно по-изгодни финансови услуги, предлагани от възходящия брой финтек компании. Някои от тези услуги да вземем за пример дават опция всяко едно заплащане да бъде закръглено с нагоре, а сумата – да се натрупа във фонд за незабавни потребности, като по този метод потребителите незабелязано икономисват. „ Целта е да автоматизираме един развой, който нормално изисква много старания, с цел да стане табиет. Алгоритъмът следи приходите и разноските и усъвършенства кой да е темпът на икономисване “, споделя Виктор Трокуде, съосновател на компанията Plum. Според данните на Plum междинният консуматор ще спести годишно с 1000 паунда повече, в сравнение с без него, оповестява английското издание Wired.

Други приложения оферират благоприятни условия за по-гъвкаво p2p кредитиране или вложение с дребни суми и без такси и комисионни. Creditspring да вземем за пример обезпечава безлихвени краткосрочни заеми, а Canopy има инструмент, който основава кредитен рейтинг на живеещите чартърен, тъй че наемодателите да могат да са сигурни, че отдават парцела си на правилен сътрудник. MortgageScore пък проучва приходите и разноските, изготвя разбор, който демонстрира по какъв начин потребителят би трябвало да промени финансовите си привички, с цел да бъде утвърден за ипотека, а по-късно оказва помощ да откриеш най-изгодния жилищен заем на пазара.  

„ Отвореното банкиране разрешава потребителите да свържат по сигурен метод обичайните си банкови сметки с снабдители на по-модерни, по-персонално подобаващи услуги.  От своя страна фирмите пък получават опцията да проучват финансовите транзакции на своите клиенти, това е състояние, в което и двете страни печелят “, разяснява Лубиана Мнджи, старши управител в софтуерната компания за бизнес решения Nesta Challenges, която провежда годишен хакатон за финтек разработки Open Up Challenge. „ Тази регулация, която е в действие от 2 години, подтиква основаването на нови принадлежности, които да оказват помощ на хората във всеки аспект, обвързван с техните персонални финанси – бюджетиране, инвестиране  и доста други, освен това по доста сигурен метод “, прибавя той. Един от най-интересните планове тази година да вземем за пример е  изкуствен разсъдък, който предотвратява финансови измами, ориентирани към хора с деменция.  

 „ Нашата услуга би била немислима без отвореното банкиране. То ни разрешава да предоставим доста цялостен разбор както на потребителя, по този начин и на рекламодателя ни “, разяснява Ричард Хайес, изпълнителен шеф на MortgageScore.

Друг участник в надпреварата е Portify, който е ориентиран към фрилансъри без непрекъснати обезпечени приходи. „ Имаме логаритъм, който на база данните за транзакциите и финансовите привички на клиента, може да предвижда какво ще е финансовото му положение. Ако логаритъмът пресметна, че след седмица клиентът няма да има задоволително средства, с цел да заплати сметката си за електричество, автоматизирано ще потърси на пазара промоционални безлихвени заеми, тъй че да обезпечи ликвидност евтино “, изяснява съоснователят Шо Шигухара.

 „ Традиционните финансови институции работят постепенно и не могат да отговорят на новите потребности на клиентите. Точно това се пробват да трансформират участниците в Open Up 2020 Challenge, а спечелилите ще бъдат оповестени през октомври “, прибавя Манджи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР