Благодарение на науката сега знаем, че природата е основно лекарство.

...
Благодарение на науката сега знаем, че природата е основно лекарство.
Коментари Харесай

Лекари предписват домашни растения срещу тревожност и депресия - slava.bg

Благодарение на науката в този момент знаем, че природата е главно лекарство. Прекарването на повече време на открито оказва помощ на болните пациенти да се възстановят по-бързо, облекчава депресията и тревогата, покачва имунната система, понижава кръвното налягане и даже усилва щастието. Единствената тягост с дърветата е, че е невероятно да се предписват под формата на хапчета, написа inc.com.

Но може да миниатюризирате природата под формата на саксийни растения. И за избрани пациенти английските лекари считат, че това е отлично място за начало на лекуването. Някои в действителност предписват стайни растения на страдащите от тревога и меланхолия, с цел да оказват помощ за понижаване на признаците им.

Семейна медицина в градския Манчестър „ предписва растения, които да оказват помощ на хората с тревога, меланхолия и самотност “, изяснява Лора Абернети.

"Новата скица - за която се счита, че е първа в страната - дава на пациентите късмет да се включат с по-нататъшно градинарство и обществени действия. Тя се основава на концепцията, че прекарването на време в зелени площи може да ви помогне да повдигнете настроението си ", сподели тя продължава.

Излизането измежду природата кара човешкото тяло да работи малко по-добре.

Експеримент откри, че самото гледане на зелен покрив за 40 секунди видимо покачва продуктивността на офис служащите. Друго неотдавнашно английско изследване сподели, че хората виждат обилни изгоди за здравето единствено от 2 часа седмично навън. Това свидетелства за обстоятелството, че даже единствено няколко саксийни растения към дома или бюрото ви биха могли да окажат същински резултат върху вашето богатство.

Има и други аргументи да считаме, че съответната скица на тази скица може да бъде изключително потребна за здравето на пациентите. Като обвързвате грижата за растенията в план за градинарство в общността, самодейността също оказва помощ да се обединят хората и да се бори против актуалния камшик на самотата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР