Благодарение на Малта и България квотата на жените, предложени за

...
Благодарение на Малта и България квотата на жените, предложени за
Коментари Харесай

ДПА: България допринесе за увеличаване на квотата на жените сред кандидатите за еврокомисари

Благодарение на Малта и България квотата на дамите, препоръчани за европейски комисари, се усили, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

България предложи Мария Габриел, доскорошен еврокомисар по цифровизацията, без да прецизира какъв сектор би желала да заема тя, отбелязва организацията и показва къса информация на кариерата на Габриел.

Малта също предложи през днешния ден жена за еврокомисар и това е 57-годишната Хелена Дали, която е министър по европейските въпроси и равните благоприятни условия. Тя е била пет пъти народен представител в малтийския парламент, има докторат по политическа социология, възприемана е като либерал и отговаряше за навлизането на гей браковете в страната. Хелена Дали е считана за един от най-опитните министри в държавното управление на Джоузеф Мускат. Преди да влезе в политиката, тя е представлявала Малта в състезанието Мис Свят през 1979 година

Урсула фон дер Лайен, която е новият ръководител на Европейската комисия, сподели, че желае нейният екип от комисари да бъде уравновесен във връзка с половете. Но до момента множеството страни членки предложиха мъже за еврокомисари. 12 страни членки публично предложиха до момента претенденти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР