Благодарение на головете на Алваро Мората и Маркос Йоренте Атлетико

...
Благодарение на головете на Алваро Мората и Маркос Йоренте Атлетико
Коментари Харесай

Атлетико удари Севиля и се доближи до Топ 4

Благодарение на головете на Алваро Мората и Маркос Йоренте Атлетико (Мадрид) победи Севиля с 2:0 като посетител в среща от испанското състезание и усили напрежението върху треньора на андалусийци Хулен Лопетеги.

Феновете на " Рамон Санчес Писхуан " изпратиха тима с освирквания след следващото им едва показване. Севиля не може да откри нормалната си форма след продажбата на двамата си положителни централни бранители Жул Кунде и Диего Карлош и към момента не може да откри съответна подмяна.

Тимът на Хулен Лопетеги, който през предходната година приключи на 4-о място и завоюва квота за Шампионската лига, сега е постигнал едвам една победа в последните си девет мача във всички шампионати. Поражението през днешния ден ги смъкна на 16-о място, единствено на точка от зоната на изпадащите.

Йоренте откри резултата в 29-ата минута, когато халфът получи подаване от Коке Ресурексион към границата на наказателното поле и простреля ъгъла под плонжа на вратаря Ясин Буну. Мората, който се намира в отлична форма и с националния тим, вкарал решаващо на Португалия, усили преднината на гостите в 57-ата минута.

Защитата на домакините не помни за него и двама бранители пробваха да блокират съотборника му Куня, а Мората несмущаван овладя дълга изритана топка от вратаря Ян облак и за повторно наказа Буну.

Атлетико пропусна още няколко положителни благоприятни условия за трети гол в мача, само че пък се изкачи на 5-о място в класирането и гледа към върха.

Срещата беше паметна за Коке, който сложи нов връх за най-вече мачове с фланелката на Атлетико. На 30-години атакуващият полузащитник има 554 срещи към този момент.
 Виляреал и Кадис приключиха наедно 0:0
Потъването на " жълтата подводница " продължава

Виляреал записа трета поредна неверна стъпка
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР