Благодарение на Gigabyte по-рано стана известно, че бъдещата серия настолни

...
Благодарение на Gigabyte по-рано стана известно, че бъдещата серия настолни
Коментари Харесай

Ryzen 8050 или Ryzen AI – Lenovo и Asus спориха за името на бъдещите Zen 5 базирани мобилни процесори от AMD

Благодарение на Gigabyte по-рано стана известно, че бъдещата серия настолни Zen 5 основани процесори от AMD ще се споделят Ryzen 9000. AMD също ще пусне мобилна серия чипове Strix Point, наследници на Ryzen 8040 Hawk Point, също основан на Zen 5. Официалното име на бъдещата серия мобилни процесори от AMD към момента не е известно, само че Lenovo и Asus към този момент са „ спорили “ за него.

От изтекли маркетингови материали на Lenovo стана известно, че компанията се готви да пусне новия ноутбук T14 Gen5. Той ще предлага процесори от серията AMD Ryzen 8050, оборудвани с NPU Ryzen AI. От по-ранни течове излиза наяве, че бъдещите процесори на AMD ще получат освежен NPU, основан на архитектурата XDNA 2, който ще бъде три пъти по-мощен от сегашния в процесорите Ryzen 8040 (Hawk Point).

Ако имаме вяра на данните на Asus, схемата за именуване на бъдещите процесори AMD Strix Point ще бъде доста сходна на тази за именуване на чиповете Intel Core Ultra (Meteor Lake). Според осведомителните течове, новите ноутбуци Asus VivoBook S16 OLED (M5606) ще оферират 12-ядрените процесори Ryzen AI 9 HX 170 с периодичност до 5,1 GHz.

Според наличната информация, процесорът Ryzen AI 9 HX 170 е получил 36 MB кеш-памет и поддръжка на 24 виртуални влакна. Чипът ще предлага продуктивност до 77 TOPS (трилиона интервенции в секунда) при интервенции, свързани с AI логаритми.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР