Благодарение на дългия управленски и политически опит всички, които са

...
Благодарение на дългия управленски и политически опит всички, които са
Коментари Харесай

Атанасова: Днес следобед ще решим окончателно кой ще вземе мандата

" Благодарение на дългия управнически и политически опит всички, които са били министри в последните държавни управления на ГЕРБ, можем да назовем специалисти. Това са и хора, трайно обвързани с партията , по тази причина можем да ги назовем политически лица. По-важен е въпросът - не дали ние сме подготвени с държавно управление, тъй като ние сме подготвени , а дали желаеме непоклатимост , напредък, успокоение и сигурност за хората. Или желаеме двете години безветрие и безпорядък да продължат? Отговор на този въпрос би трябвало да дадат всички политически сили ".

Това сподели пред ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова .

И уточни, че в случай че няма осъзнаване на обстановката от страна на партиите, съвсем без значение е кой от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили ще вземе мандата от президента :

" В нашата коалиция има задоволително хора, които могат да изпълнят функционалността " приемане на мандат " като претенденти за министър-председател. .. Днес следобяд ще решим дефинитивно кой ще вземе мандата. Искаме устойчиво държавно управление, даже да е с закрепен период, да има серия от задания, които да извърши, и под такова съглашение да се подпишат политическите водачи ".

По думите й поради политическата рецесия от последните две години България е посочена като най-слабо разрастващата се страна и като най-несигурната страна в Европа. Атанасова добави:

" Ако преди две години се твърдеше, че България е мощна и прогнозируема , заслужен сътрудник в Европейския съюз, в този момент нашите сътрудници в Европа са мощно разколебани... Няма народна власт, в която министър-председател да може да арестува с есемес и да е очевидец по досъдебно произвеждане за арест. Не е правова страна тази, в която основният секретар на Министерство на вътрешните работи схваща за 10 минути за акция по необходимост, в която ще бъде задържан някогашен министър-председател.

Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи беше изчегъртано , с цел да се появяват комфортни лица, които да управляват разнообразни процеси ".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ акцентира, че е неточно парламент, в който няма ръководещо болшинство, което да поддържа постоянно държавно управление, да прави бюджет:

" Дори този закон за удължение на бюджета да бъде гласуван, в случай че има постоянно държавно управление, то би трябвало да внесе личен бюджет ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР