Благ, интелигентен и обединител – това са трите думи, с

...
Благ, интелигентен и обединител – това са трите думи, с
Коментари Харесай

Синът на доц. Кунчев: Той притежава сигурност, която се предава и на другите

" Благ, образован и обединител " – това са трите думи, с които доктор Тодор Кунчев разказва татко си – доцент Ангел Кунчев.

Той вижда в него сигурност, която се предава и на другите и отговорност, която от време на време е мъчителна. Казва за татко си, че е настойчиво следва пътя на специалността.

„ Това, което той правеше, е да излъчва една непрекъсната сигурност. Той е човек, който рядко може да схванеш какво се случва в главата му, тъй като той придава една аура на сигурност, която се предава и на другите “, споделя Кунчев-младши.

Той споделя какъв е бил татко му, когато са се сблъсквали с нелеки проблеми:

„ Може би съм бил на 7 или 8, имах апендицит и се наложи да бъда приет в болница в Хасковската болница, при което се тръшках, ревах, той ме дърпа да отиваме, аз се бях хванал за пощенските кутии на входа и се блъскам. И той в един миг спря с тази аура на мира и ми сподели: „ Добре, виж в този момент, хората си режат ноктите по света, а ти си се хванал за една интервенция!” При което аз млъкнах, учудвайки се на думите му и продължихме към болничното заведение по напълно друг метод “, спомня си Тодор Кунчев.

Той изясни, че не съжалява за избора си на специалност:

„ Той се опита да повлияе по противоположния метод. Но тогава по този начин твърдоглаво взех решение, че това е пътят. Мисля, че в последните две години и двамата претърпяхме разочарования в региона на българската медицина. Но не скърбя за избора си. Март-април 2020-а, тогава в действителност беше викан през нощта за събирания, за препоръки. Не съм сигурен какъв брой хора биха траяли по този начин настойчиво на неговото място. “

Д-р Кунчев споделя, че татко му има мъчителна отговорност понякога:

„ И тъкмо това възприятие, че когато си прав и го вярваш, е редно да извървиш целия път. “

Синът се обърна и към татко си с пожелания:

„ Пожелаваме ти крепко „ Д” в идващите няколко години. И след тях да се насладиш на дълго чаканата и заслужена отмора, когато се отдадеш едно по-здравословно и егоистично битие, което ти пожелаваме отдавна
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР