Бизнесменът Вене Сотиров и синът на футболния бос Венцеслав Стефанов

...
Бизнесменът Вене Сотиров и синът на футболния бос Венцеслав Стефанов
Коментари Харесай

Нови разкрития за убийствата на бизнесмена Вене Сотиров и сина на футболния бос Венци Стефанов

Бизнесменът Вене Сотиров и синът на футболния необут Венцеслав Стефанов - Димитър, са убити персонално от бандита Йосиф Йосифов-Костинбродския.
Това е разкрил преди 3 години очевидецът против главореза Николай Генов-Тавата, оповестява "Уикенд ", базирайки се на служители на реда. Именно през 2015 година от Министерство на вътрешните работи заговориха с убеденост, че е допустимо скоро да бъдат разкрити няколко от най-знаковите убийства и похищения, станали в България. Тази убеденост се е дължала на показанията на Тавата. За страдание на криминалистите обаче не са открити директни доказателства. Генов единствено е разказал, че Йоско му се похвалил за убийствата. Нито знаел обаче детайлности, нито къде са заровени. По тази причина предоставените данни не са били задоволителни да се повдигне ново обвиняване на изверга от Костинброд.

64-годишният Вене Сотиров бе отвлечен на 16 април 2009 година, до момента в който се прибираше в блок 135 в столичния кв. "Сухата река ". Тогава трима с маски и полицейски униформи го натъпкаха в бял "Опел Астра ". Малко по-късно се свързаха с щерка му Ирена Сотирова и желаеха откуп от близо 2 млн. евро. Похитителите написаха SMS, че ще се обадят по телефона и ще разрешат на роднините да приказват. Тогава Ирина поискала доказателства, че татко й е жив, само че по този начин и не получила. Оттогава тя е уверена, че татко й е умрял при самото похищение.

Самият Сотиров страдал от остра форма на диабет и болно сърце. А пред мястото, където бе похитен предприемачът, криминалисти откриха съществено количество кръв. Предположенията бяха, че Вене е оказал опозиция, поради което е бил пребит. Шокът обаче може да му е докарал инфаркт и той да е умрял още на мястото или малко по-късно.

След дълго следствие антимафиотите са уверени, че похищението не е дело на арестуваната в края на 2009 година група "Наглите ". Причината: Сотиров бе атакуван едвам 3 дни откакто бе освободен от плен различен похитен предприемач - вносителят на "Бош " за България Киро Киров. Почеркът на "Наглите " бе различен. Те в никакъв случай не нападат идната си жертва толкоз бързо след стартирането на предходната, а чакат да минат най-малко два-три месеца. Според думите на дъщерята на Вене - Ирина Сотирова, баща й в никакъв случай не е бил огромен предприемач, а е работел като шеф против сумата от 1700 лева по тази причина тя смяташе, че някой е излъгал похитителите, че той има милиони. Въпреки изказванията на Ирина татко й приживе е въртял покупко-продажби, от които са се изкарвали милиони, разкриват ченгета. Вене е взел участие в ръководството на "Мургаш-Кремиковци ", "Градски кооперативен съюз-София ", "Кооптърговия и туризъм ", холдинг "Кооперативен бизнес ", "Централен кооперативен съюз ", акционерните сдружения "Кооптърговия ", "Мургашкооп ". Твърди се, че той е уреждал покупко-продажбите със скрап на известните ъндърграунд герои братята Дамбовци. Той е бил добър другар с татко им Димитър Стоянов. След като неговата компания поема посредством търг кетъринга в "Кремиковци ", Сотиров взимал като подъзпълнител Димитър Стоянов, който пък вкарал и синовете си Йордан и Пламен. Близки до Вене настояват, че той фактически е имал мощно въздействие върху това, което се случва в комбината. Благодарение на контактите си е взел участие преференциално в разнообразни търгове и е успявал да се наложи с компанията си.

Синът на Венци Стефанов - Димитър, пък бе похитен на 6 април 2004 година покрай хотел "Плиска " в столицата. Дни по-късно, спазвайки прецизно условията на извергите, шефът на футболен клуб "Славия " хвърля от трен ска, цялостен с 620 000 евро. Година след предаването на откупа за детето си Стефанов получил сигнал от прочут юрист и от лице от незаконния свят, че точно бандата на Йоско стои зад отвличането на сина му. "Казаха ми, че са го умъртвили, тъй като Ивайло Симеонов-Богьовеца слязъл при него без маска и Митко го познал ", сподели през април предходната година Стефанов пред Специализирания съд по време на едно от съвещанията по делото против бандата на Йоско. Венци Стефанов разкри още, че отишъл на среща с Йоско и Йордан Цонков-Джиджи, за който имал информация, че помагал за отвличането. Тримата се събрали в къщата на необут на СИК в провинцията. "Разговаряхме 20 минути и непосредствено го попитах той ли е отвлякъл сина ми. Йоско изрично отхвърли. Не одобрявам думите на Костинбродския за достоверни, тъй като сина ми го нямаше и до ден сегашен ", сподели още шефът на ФК "Славия ". Според роман на предпазен очевидец Николай Генов-Тавата обаче не Богьовеца, а персонално Йоско затрил момчето. Според криминалисти показанията на Генов преди 3 години е допустимо да са дадени от него за да забърка конспирация и самичък да се оневени.

Друг известен кримигерой - Емо Крокодила, твърдеше обществено, че точно Тавата е взел участие в отвличането на Вене Сотиров. В писмо до прокуратурата магистралният престъпник уточни името на Николай Генов и като убиеца на Димитър Тодоров-Бретона и баджанака на Евелин Банев-Брендо - Константин Дишлиев. Митко Бретона бе прострелян смъртоносно на 16 февруари 2005 година в люлинското заведение "Бъфало ". Дишлиев, който беше женен за сестрата на брачната половинка на Брендо, пък бе покосен от 10 патрона на 14 май 2005 година пред индийския ресторант "Тадж Махал " в столицата.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР