Бизнесменът Васил Божков е предлагал подкуп по 10 000 лева

...
Бизнесменът Васил Божков е предлагал подкуп по 10 000 лева
Коментари Харесай

Нови доказателства срещу Васил Божков, той проговори за обвиненията пред БНТ

Бизнесменът Васил Божков е предложил рушвет по 10 000 лв. дневно на виновна служителка в Държавната комисия по хазарта, настояват от прокуратурата. По следствието е арестуван и някогашният ръководител на комисията Огнемир Митев. От държавното обвиняване настояват, че той е бил част от групата на Божков и не е ползвал надзор върху приходите от хазарт на предприемача. Другите обвинени по делото са трима бизнес сътрудници в хазартния бизнес на Божков. Пред Българска национална телевизия самият той разяснява, че обвиняванията са " съшити с бели конци ".

Основното доказателство е отчетът на финансовата ревизия, който е открил, че таксите, които лотарийните игри на Васил Божков са плащали, са занижени и по този начин са спестени тези над половин милиард лв..

Разследващите оповестиха още, че имат и доста свидетелски показания за насила и изнудване. Дори свидетелка, която разказала, че Васил Божков й предложил рушвет против който тя да основава неприятности на конкуренцията му. Доказателствата ще покажат кои други ще бъдат упрекнати.

От прокуратурата настояват, че групата на Васил Божков е работила от началото на 2014 година и се е занимавала с изнудване, насила, длъжностни закононарушения, данъчни закононарушения и пране на пари.

Освен предприемача в нея роля е имал и някогашният ръководител на Държавната комисия по
хазарта Огнемир Митев. Той поема комисията през август 2013-та и съгласно прокуратурата не е изпълнявал отговорностите си да управлява хазартния бизнес на Божков, не е правил инспекции по какъв начин се пресмятат таксите и по този метод лотариите плащали по 20% върху комисионната, а не по 15% от всички залози, както повелявал закона.
Венцислав Фердинандов, прокурор в Специализираната прокуратура: Всичко това е осъществено по предписание и решение на Организирана незаконна група, като подстрекател за това нещо е обвиненият Божков.Сийка Милева, представител на основния прокурор: Прокуратурата е наясно против кого се изправя. Прокуратурата знае, че тази
хазартна империя разполага с извънредно огромни финансови благоприятни условия и знае, че с помощта на тях ще се отбрани, в това число и посредством вас, медиите.
Според проверяващите, откакто при започване на 2018-а Огнемир Митев е освободен от поста, Божков търсил различен, посредством който да има въздействие в комисията.
Сийка Милева, представител на основния прокурор: Обвиняемият Божков е предложил подарък парична сума всеки ден в размер на 10 хиляди лв. на длъжностно лице от комисията по
хазарта, която от своя страна да внася за разглеждане в комисията оферти за лишаване на лицензи на конкурентни сдружения.  Васил Божков предложил рушвет по 10 000 лева дневно в Комисията по <a href=хазарта " > Васил Божков предложил рушвет по 10 000 лева дневно в Комисията по хазарта
Бизнесменът Васил Божков е предложил рушвет по 10 000 лв. дневно на виновна служителка в Държавната комисия по
хазарта, настояват от прокуратурата. П...

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата през днешния ден разпространиха фрагменти от обиска във вилата на Васил Божков. Пред Българска национална телевизия той разяснява, че не е издирван от прокуратурата за покачване на обвинявания и по този метод са нарушени правата му.
- Българска национална телевизия: Тайна ли къде се намирате, къде ви намираме?- Васил Божков, обвинен, притежател на НОВЕ холдинг: Не е загадка, само че това не е от голяма важност.
Бизнесменът не желае да бъде представляван от служебни юристи, съобщи, че е упълномощил бранители и ще се върне в България, с цел да се яви пред съда.
Васил Божков, обвинен, притежател на НОВЕ холдинг: Първо желая да предявят обвинявания на моите юристи. Те в този момент несъмнено ще ги пишат цяла нощ, тъй като на следващия ден те ще ги изискат. Това всичко е съшито с бели конци. Нищо общо. Търсят се обвинявания. Какви доказателства могат да бъдат предмети на изкуството.  Васил Божков пред Българска национална телевизия: Ще се върна в България пред съда Васил Божков пред Българска национална телевизия: Ще се върна в България пред съда
Бизнесменът Васил Божков, който прокуратурата търси с алена бюлетина на ИНТЕРПОЛ, не е в България. Той обаче отговоря на мобилния си телефон и б...

От дома и офисите на Божков за конфискувани и доста творби на изкуството, за които се твърди, че са благосъстоятелност на предприемача.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Става въпрос за културно-исторически полезности. За предмети, които изискват да бъдат конфискувани по специфичен метод, тъй че хем да се обезпечат като доказателства, по този начин и да се запазят като културно-исторически полезности.  Министерство на вътрешните работи популяризира фрагменти от имението на Васил Божков Министерство на вътрешните работи популяризира фрагменти от имението на Васил Божков
Министерство на вътрешните работи популяризира видео и фотоси от извършената профилирана полицейска интервенция в парцел на Васил Божков. По-рано беше обявено, че от населявано от не...

Прокуратурата е упълномощила на финансовото министерство да се подхващат нужните дейности в хазната да се приберат над 500 милиона лв. неплатени такси от
хазартни игри, открити от финансовата ревизия.
Владислав Горанов, министър на финансите: Оттук напред е доста евентуално да се издаде от същата комисия Акт за определяне на обществени държавни вземания, който Акт да бъде връчен на хазартните оператори, с цел да тръгне едно изпълнително произвеждане за дължимите, само че невнесени суми.
Възложена е и данъчна проверка на всички компании на Васил Божков. Според държавното обвиняване, част от доказателствата сочат, че рекламираните облаги от лотарийни игри са нереални.
Венцислав Фердинандов, прокурор в Специализираната прокуратура: Лицата, които се обявяват в общественото пространство, като лица, които са спечелили избрана парична сума в лотарийните игри - в действителност огромна част от тези лица не съществуват действително.
Васил Божков, обаче е безапелационен, че това не дава отговор на истината.
Васил Божков, обвинен, притежател на НОВЕ холдинг: И тук ще бъдат ще бъдат съдени, ще заведа персонални каузи. Всички лица съществуват и парите им са превеждани по банков път, какъвто е законът.
От прокуратурата са безапелационни, че по следствието ще има както още обвинявания, по този начин и още обвинени, част от които ще са държавни чиновници.
 Иван Гешев: Ако би трябвало, ще осигурим и психическа помощ на Васил Божков Иван Гешев: Ако би трябвало, ще осигурим и психическа помощ на Васил Божков
Бизнесменът Васил Божков разгласи, че се опасява да се върне в България. Главният прокурор му подсигурява сигурността и даже му предложи психическа по...

Проверката, която Финансовата ревизия е направила, е разпоредена от финансовия министър поради сигнал за нарушавания и такива са открити.

Иначе от Финансовата ревизия настояват, че нямат учредения да вършат инспекции. По закон Комисията по
хазарта би трябвало да бъде одитирана от Сметната палата и тя да откри, че Законът за хазарта не е прилаган както би трябвало.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР