Бизнесменът Спас Русев официално ще стане новият собственик на най-големия

...
Бизнесменът Спас Русев официално ще стане новият собственик на най-големия
Коментари Харесай

Спас Русев все пак успя да изкупи Булсатком

Бизнесменът Спас Русев публично ще стане новият притежател на най-големия снабдител на телевизия в България - " Булсатком ". Той е определен от кредиторите като най-надежден покупател, заяви през днешния ден откакто изданието е получило удостоверение на информацията. Сделката се проточи над година след оборване от създателя на оператора и акционер Пламен Генчев. За завършването на продажбата може индиректно да се съди по вписвания в българския и английския комерсиалния указател.

Сделката се прави оценка на към 130 млн. евро. Самият Русев твърди, че има желание да развива компанията през записаното в Люксембург дружесто Viva Corporate, притежател на българското " Вива корпорейт България ". Според източници на " Капитал " на финалната права до последно е имало още един претендент - чешката капиталова група PPF, като офертата ѝ е била близка по стойност. Участието на притежателя на " Йеттел България " и bTV беше разумно, защото операторът е единственият от трите огромни телекома, който не предлага телевизия.

Припомняме, че сагата по изкупуването на дяловете на " Булсатком " се точи няколко години, а борбата на съоснователя на компанията Пламен Генчев да си върне контрола е описвана от Клуб Z няколко пъти. 

Генчев опита да спре договорката с арбитражно дело в Лондон и поискана неплатежоспособност в София, посредством която беше назначен краткотраен синдик. Този ход обаче очевидно единствено е съумял да отсрочи, само че не и да блокира продажбата.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР