Бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, който е в Дубай

...
Бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, който е в Дубай
Коментари Харесай

Валентина Маджарова: Васил Божков не е разпитван

Бизнесменът с 18 обвинявания Васил Божков, който е в Дубай не е бил разпитван. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова по Би Ти Ви.

" В рамките на това произвеждане не е разпитан, защото са налице процесуални спънки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм представител на Европейската прокуратура ", сподели Маджарова.

Тя е безапелационна, че по делото в Спецпрокуратурата " той не е давал никакви показания, никакви пояснения в никакво качество. ". Причината - има процесуална спънка за това Наказателно-процесуален кодекс не разрешава това да бъде осъществявано посредством обществените медии ", изясни Маджарова.

Именно прокуратурата е разкрила ощетяването на хазната с 550 милиона лв., като е упълномощила инспекцията на АДФИ и " тази вреда е открита в следствие само и единствено на дейните дейности на наблюдаващите прокурори по слабото следствие ", съобщи шефът на Спецпрокуратурата.

Според нея с помощта на дейностите на прокуратурата е прекъснато съществуването на Комисията по хазарта.

Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов, шефката на Специализираната прокуратура съобщи, че няма да го разяснява в този момент, защото доказателства по делото не е редно да се изнасят посредством медиите.

" Всичко е допустимо ", сподели Маджарова в подтекста да бъдат привлечени като обвинени хора, които са заемали висши държавни постове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР