Бизнесменът Пламен Бобоков, който е обвиняем заедно с брат си

...
Бизнесменът Пламен Бобоков, който е обвиняем заедно с брат си
Коментари Харесай

Бобоков си търси 200 хил. лв. от прокуратурата

Бизнесменът Пламен Бобоков, който е обвинен дружно с брат си Атанас по дело пред спецсъда, попита за какво един месец прокуратурата не му връща 200 хиляди лева, импортирани от него като гаранция. Според Бобоков държавното обвиняване би следвало да му върне част от импортираното, защото съдът е понижил гаранцията му.

Става дума за делото, по което той е обвинен дружно с брат си, че е взел участие в скица за депонираните на рискови боклуци от завода им " Монбат " на разнообразни места в страната. Разследващите настояват, че в нея е бил забъркан и някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, както и още няколко души. Трима от тях подписаха договорка с прокуратурата и се признаха за отговорни.

Първоначално избраната от прокуратурата сума е 1 млн. лева Това се случи предишното лято., само че все пак бе арестуван, защото проверяващите твърдяха, че са изпуснати периодите. Впоследствие бе освободен.

Размерът на гаранцията е обжалван и понижен, стана ясно от думите на Бобоков в четвъртък.

" И по този начин от този момент - един месец! Питам прокуратурата - не би трябвало ли като пазач на законността да извършва решенията на българския съд и да ми върне 200 000 лева ", съобщи той пред ClubZ.

На Бобоков бе избрана гаранция от 1 млн. лева и по друго дело. Той е обвинен, че е получавал секретни данни от сводката на военното разузнаване. По това произвеждане гаранцията бе понижена 100 пъти – до 10 хиляди лева информация, като да вземем за пример от новинарски уеб сайтове, само че завършена като конфиденциален документ.

Наскоро Бобоков – за нелегално държане на археологически полезности – върхове на стрели и копия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР