Бизнесменът Петър Василев не изключи сценарий, при който заедно с

...
Бизнесменът Петър Василев не изключи сценарий, при който заедно с
Коментари Харесай

Петър Величков: С Бербатов може да поемем управлението на БФС

Бизнесменът Петър Василев не изключи сюжет, при който дружно с Димитър Бербатов да застане отпред на Българския футболен съюз. На конференция през днешния ден (23 март) той не пожела да разкрие елементи към възможна публична бъдеща кандидатура, само че удостовери, че някогашният футболист е част от екипа му.

" Ясно е и е казано, че ние с Бербатов работим в екип. Възможно е в тази настройка да поемем ръководството на БФС, в случай че ни бъда гласувано доверие, несъмнено. Идеята през днешния ден обаче не е да приказваме за това ", съобщи той.



Преди дни се появи информация, че някогашният нападател на " Манчестър Юнайтед " и голмайстор номер 1 на националния отбор, ще бъде един от претендентите за президент на централата на конгреса, който би трябвало да се организира на 25 юни 2021 година

Величков е безапелационен, че преди този момент са нужни промени в метода на избор. В противоположен случай новият президент ще бъде с мандат единствено до 18 февруари 2022 година, когато би трябвало да се състои постоянен Конгрес.

Снимка: Lap.bg

Бизнесменът прикани оставка да подадат освен петима от членовете на Изпълкома, които са подали документите си (в това число и той), а всички негови сътрудници.

" Не ми се желае да произведем квазимодо ново управление. Не ми се желае това безвремие да продължава и не ми се желае в последна сметка да харчим два пъти по няколкостотин лв., с цел да вършим конгрес в този момент и след няколко месеца. Ще произведем цирк и никой няма потребност от това. Изборът на ново ръководство с мандат четири години минава през оставка на цялото управление ", безапелационен е той.

Снимка: Lap.bg

" В нас е ножа, и в нас е хляба. Иска ми се да приемем условия, които са положителни за всички. На българския футбол не му трябват противодействия. На българския футбол му би трябвало обединяване, без значение дали ще се назова " лебедова ария " на това управление, или ново начало ", сподели още Величков, който е част от Изпълкома на БФС в последните 2 мандата.

Той прикани и за смяна в метода на гласоподаване, като се разгласи за печатане на бюлетини.

Снимка: Lap.bg

" Интегрална бюлетина, подписана един ден преди конгреса от всички претенденти, в случай че има 551 претендента, 551 бюлетини да бъдат подписани. Това са едни елементи, които може би не са значими на този стадий, само че в случай че имам благосклонност, може да има един добър избор, който не е скришен, няма операции, и избор, който ще бъде признат от всички. Ясна е обстановката в целия свят. Ясно е едно и президента на УЕФА го сподели, в случай че спрем помощта на УЕФА, над 90% от федерациите ще банкрутират ", сподели Величков.

В момента Футболният съюз се ръководи от краткотрайно управление, отпред с Михаил Касабов. Той пое поста след оставката на Борислав Михайлов в края на 2019 година Бившият вратар се отдръпна след расистки скандал по време на мачовете с Англия и откакто беше изловен да си потегля от пистата на националния стадион с джип. Тогава министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че той и министър-председателят Бойко Борисов отдръпват доверието си от Михайлов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР