Бизнесменът Петър Михайлов е бил задържан при международна акция за

...
Бизнесменът Петър Михайлов е бил задържан при международна акция за
Коментари Харесай

Пловдивски бизнесмен, издирван от САЩ, е обвинен за пране на пари! Оставиха го под домашен арест

Бизнесменът Петър Михайлов е бил арестуван при интернационална акция за пране на пари и финансови закононарушения, научи TrafficNews . Пловдивчанинът е търсен от съда в Ню Йорк, Съединени американски щати, откъдето против него има повдигнати шест обвинявания, в това число за присъединяване в проведена незаконна група.

Пловдивският апелативен съд през днешния ден взе мярка за неотклонение „ домакински арест “ по отношение на Михайлов. По непотвърдена информация акцията по неговото задържане се е проверла преди към две седмици. Първоначално Окръжен съд – Пловдив го е оставила в ареста. Въпреки че прокуратурата е поискала да бъде доказана мярката за неотклонение „ краткотрайно задържане под стража “ за период до 60 дни по отношение на за Михайлов да може да се яви пред съда в произвеждане по екстрадиция по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, през днешния ден мярката му е променена и е пуснат под домакински арест.

От показаните от американското министерство на правораздаването документи е видно, че Михайлов се търси от съд в Ню Йорк, Съединени американски щати по отношение на осъществяването на шест закононарушения, за които е повдигнато обвиняване против желаното лице от страна на американските управляващи, които съставляват престъпения и по смисъла на българското законодателство. Това са закононарушения срещу финансовата, данъчната и осигурителната система, пране на пари и присъединяване в проведена незаконна група и за които и в българското законодателство се планува наказване отнемане от независимост в размер над една година. Деянията са осъществени през интервала 2013-2019г.

Според Търговския указател Михайлов има присъединяване в три компании, основани по документи в Пловдив. Основната активност на сдруженията е финансово консултиране и посланичество.

Михайлов е притежател и шеф е на " ДЕВИА СИСТЕМС " ЕООД, която се занимава с комерсиално ходатайство и посланичество, услуги и съвещания, покупко-продажби с интелектуална благосъстоятелност, комисионни и други действия. Съдржужник с мажоритарен дял в капитала е в " ЛЪКШЪРИ БЪЛГЕРИЪН ИСТЕЙТС " ООД, която има предмет на активност - вложения във венчър капитал, както и ходатайство и финансиране на предприемачески фирмени планове в страната и чуджина, финансово консултиране, менажиране и основаване на компании. Михайлов е съдръжник и шеф и в " БЕТТА ИНВЕСТМЪНТ " ООД, която се занимава с препродаване, комерсиално посланичество и ходатайство и други действия.

Според наши източноци обаче, пловдивчанинът е част от група за източване на кредитни карти. По данни на TrafficNews в други страни са арестувани още участници в схемата.

Апелативните магистрати взеха решение, че анулират определението на окръжния съд като считат, че с оглед влошеното здравословно положение на обвинения, фамилното му състояние, трудовата ангажираност и чистото правосъдно минало, условията на закона могат да бъдат спазени и с по-леката мярка за неотклонение „ домакински арест “. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР