Бизнесменът Игор Коломойски се върна в Украйна, предават украински медии.

...
Бизнесменът Игор Коломойски се върна в Украйна, предават украински медии.
Коментари Харесай

Коломойски се върна по тъмна доба в Украйна, обявиха и датата на инаугурацията на Зеленски

Бизнесменът Игор Коломойски се върна в Украйна, предават украински медии. Както оповестява интернет изданието The Babel, първи за завръщането на предприемача е написал журналистът Михаил Ткач в своя канал в Telegram.

По-късно самият Коломойски удостовери пред The Babel, че през нощта е дошъл на летището в Днепропетровск (вече град Днепър). При това той е декларирал, че не знае с какво ще се захване първо.

В края на 2016 година държавното управление на Украйна национализира най-голямата частна банка в страната – Приватбанк, чийто главен акционер е точно Коломойски. Притежател на 100% от акциите на банката стана Министерството на финансите.

През юни 2017 година предприемачът напусна дефинитивно Украйна и първо отиде да живее в Швейцария, а по-късно отиде в Израел. По-рано Коломойски съобщи, че се готви да се върне в страната след инаугурацията на новоизбрания президент Владимир Зеленски.

По-рано Коломойски увери, че не има намерение да желае банката да му бъде върната, а желае да получи от съда правдивост и погашение на два милиарда $. Той изрази и своята подготвеност да вземе назад обезщетения с държавни облигации. В края на април съдът в Киев разгласи, че национализацията на Приватбанк е противозаконна, а договорът за нейната покупко-продажба е недействителен.

Същевременно Върховната рада на Украйна реши инаугурацията на новоизбрания президент Владимир Зеленски да се състои на 20 май, макар желанието му това да стане на 19. За решението гласоподаваха 315 депутати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР