Бизнесменът и бивш член на Изпълнителното бюро на БСП Георги

...
Бизнесменът и бивш член на Изпълнителното бюро на БСП Георги
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Георги Гергов е говорил с Борисов за коалиция зад гърба на БСП

Бизнесменът и някогашен член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Георги Гергов е водил диалози за коалиция с Бойко Борисов зад тила на Българска социалистическа партия. Това разгласи през днешния ден водачът на партията Корнелия Нинова.

Вчера в ефира на bTV Гергов призна, че няколко пъти е разговарял с премиера по тематиката. Нинова дефинира това като задкулисие.

„ Има решение на законните органи на партията - Националния съвет и Изпълнителното бюро, че няма да вършим коалиция с ГЕРБ. Член на управлението, без да е упълномощаван, е водил диалози по негово самопризнание, и то няколко пъти с водач на нашия политически конкурент за такава коалиция”, посочи тя.

Във връзка с думите на Гергов пред bTV, че Нинова е ходила тайно на среща в Пловдив, тя означи, че поставя това в графата „ смешки “. По думите й всички медии са разгласили още през април, че пловдивската организация на Българска социалистическа партия я кани на среща за диалози. За обезщетения и дума не е ставало, акцентира Корнелия Нинова във връзка изказванията на Гергов.

Относно НДК водачът на Българска социалистическа партия разяснява, че в този проблем Мирослав Боршош е най-малката частица. Той е бушонът, менторът кой е, попита Нинова и означи, че Боршош е бил възобновен на поста от премиера Бойко Борисов. Тя уточни, че при всички известни обстоятелства са отнемани пълномощията да се разпореждат с НДК на тези министри, които са казвали истината, и са давани на различен.

Тя посочи, че от 2015 година групи лобита в ГЕРБ се борят на тематика НДК и в този момент се пробват да трансферират отговорността на Деница Златева, която като длъжностен вицепремиер два месеца е отговаряла за подготовката за председателството на Съвета на Европейски Съюз. Няма да им го позволим, закани се Нинова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР