Бизнесменът Атанас Червенков - Райфъла, обвиняем за опит за убийство

...
Бизнесменът Атанас Червенков - Райфъла, обвиняем за опит за убийство
Коментари Харесай

ДАНС разкри: Райфъла се канел да запали и залее с киселина свидетели и лица по делото

Бизнесменът Атанас Червенков - Райфъла, обвинен за опит за ликвидиране и серия палежи, е заплашвал очевидци и длъжностни лица по делото. Той е отправял закани за палежи и заливане с киселина. Сред целите му са били някогашната му шефка Поля Хараланова, брачната половинка на един от обвинените на палежите - Роман Хаджийски, проверяващата Елена Запрева и арбитър Даниела Събчева, която на първа инстанция го осъди на 13 години отнемане от независимост. Това излиза наяве от информация на ДАНС, направена на база специфични разследващи средства, приложени през есента на 2017 година. Информацията бе изнесена от прокурор Албена Георгиева по време на делото за мярката на неотклонение на Червенков, което се гледа през вчерашния ден в Окръжен съд, съобщи TrafficNews.

Самият обвинен отхвърли изрично тези изказвания и съобщи, че всичко е скроено от рецидивиста Йордан Налбантов, който му е бил пратен като " кошаревски очевидец " от полицията. " Този човек има 54 присъди и множеството от тях са за измами. А в този момент прокуратурата гради обвинявания на неговите измислени показания " възмути се Червенков. " Никого не съм поръчвал. Аз да не съм анормален, откакто съм в пандиза, да поръчвам хора по делото " сподели Райфъла. Той съобщи, че още първият ден, когато Налбантов пристигнал в неговата килия, му предложил да го " оправи " против 70 000 лв.. " Каза, че парите ще бъдат предадени на някакъв апелативен прокурор и ще ми трансформират мярката за неотклонение. Аз обаче не му повярвах, тъй като го видях по какъв начин лъже и мами хора по телефона " описа арестуваният. Според него Налбантов се представял за канадски милионер и по този начин мамел наивници.

Проблемите му с Налбантов почнали, когато пандизчията му откраднал чифт маратонки, а Райфъла пуснал тъжба до началника на пандиза. " Този човек гладко върти търговия с телефони, бонзай и ракия в пандиза, а никой не му прави пречки. Готов е за 5 цигари да продаде човек, както направи с мен. Казал е каквото са му наредили от прокуратурата и по-късно за премия му прекъснаха наказването сякаш по болест. Налбантов не е никакъв неработоспособен, единствено се преструва. Някой път не помни, че е болен и става от инвалидната количка " упрекна го Червенков.

Самият Налбантов бе засечен в съда преди време. Той бе свикан като очевидец по време на обжалването на присъдата на Червенков пред Апелативен съд, само че не бе позволен да свидетелства.

" Райфъла пристигна в моята килия, а не аз в неговата. Аз бях там към този момент цяла година. В началото всичко беше наред, всеки си знаеше своето място. Взеха го в болничното заведение, 15 дни го нямаше - 1 косъм не му изчезна от багажа, тъй като му го пазех. После ме упрекна за някакви маратонки, че му били изчезнали. Та той носи 60-ти номер. Аз не съм цигулар- нямам потребност от калъф за цигулка " разяснява Налбантов. Затворникът е безапелационен, че в никакъв случай не е посредничел удостовери, че пред него Райфъла се е пазарил за свободата си. " Първо му желаеха 60 000 евро, с цел да му трансформират мярката. Той им сподели: " Ти вманиачен ли си, аз толкоз пари няма да дам! ". След това имаше и друга оферта за 30 000 евро, като му дадоха обещание да му " оправят " присъдата и да я анулират. Офертите били направени през двама юристи и върховен полицейски шеф от Криминална полиция.

" Този пишман милионер единствено приказките му са огромни. На лавката не върви, единствено щави хората около него. Не знам за какво службите търпят този пироман. Заканил се е на сума ти хора, даже и мои две коли е поръчал да подпалят " споделя Налбантов.

Вчера обстоятелствата, изнесени от прокуратурата очевидно надвиха над прочувствените речи, изнесени от Атанас Червенков и брачната половинка му Евелина, тъй като Окръжният съд отхвърли да промени мярката му за неоклонение. Бизнесменът е зад решетките към този момент трета година, като на първа инстанция бе наказан, само че в следствие Апелативен съд анулира присъдата му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР