Бизнесменът Александър Сталийски е завел съдебен иск срещу депутата Ивайло

...
Бизнесменът Александър Сталийски е завел съдебен иск срещу депутата Ивайло
Коментари Харесай

Бизнесменът Александър Сталийски съди депутата Ивайло Мирчев за клевета

Бизнесменът Александър Сталийски е завел правосъден иск против депутата Ивайло Мирчев (ДБ), разгласи самият Сталийски пред Mediapool във връзка новината от преди дни, че съдът връща. Санкцията за “Хиполенд” пристигна след " Великото национално въстание " на 2 септември 2020 година, когато притежателят на компанията Мариан Колев се възмути обществено от полицейското принуждение. Той описа, че двамата със сина му са били напръскани от полицията със спрей по време на митингите.

Видеото

На 4 септември 2020 година депутатът Иво Мирчев с е влезнал Александър Сталийски, който декларирал, че Делян Пеевски желае да купи " Хиполенд ". Собственикът обаче отказал да продаде бизнеса си на депутата от Движение за права и свободи.

" Във връзка с видеоклип публикуван на 04.09.2020 година от Ивайло Мирчев, съдържащ изказвания, които дефинирам като оскърбителен, включващи моето име и обстоятелството, че и до през днешния ден, близо две години по-късно, редица медии не престават да популяризират тази непроверена за меродавност информация и загатват името ми в подтекста на изказванията на Ивайло Мирчев, бих желал да срещна необятната общност с някои обстоятелства.Тъй като във въпросното свое изказване Ивайло Мирчев ме упреква в осъществяване на закононарушения, подадох надлежна тъжба до Софийска районна прокуратура ", написа Сталийски до Mediapool.

Детайлно той обрисува дейностите, които е подхванал във връзка въпросното видео и които се оказва, че са завършили с отвод за формиране на досъдебно произвдство против депутата от Демократична България.

Първо, на 21 септември 2020 година е входирал тъжба до прокуратурата. На 18 януари 2021 година след осъществена инспекция по случая от Софийска районна прокуратура(СРП) е издадено Постановление за отвод от формиране на досъдебно произвеждане.

На 18 февруари 2021 година Сталийски подава тъжба против въпросното разпореждане за отвод от формиране на досъдебно произвеждане до Софийска градска прокуратура. На 18 март 2021 година е издадено разпореждане на Софийска градска прокуратура за потвърждаване на отхвърли от формиране на досъдебно произвеждане.

Така се стига до 25 март 2021 година, когато Сталийски подава тъжба против постановлението на Софийската градска прокуратура пред Софийска апелативна прокуратура(САП). На 2 юни 2021г. е издадено разпореждане на САП, което удостоверява този отвод за формиране. На 21 юли 2021г. Сталийски подава тъжба до Върховна касационна прокуратура против постановлението на Софийска апелативна прокуратура. На 30 август 2021 година е издадено Постановление на ВКП, което удостоверява отвод за формиране и дава мнение, че следва да се води гражданско дело.

Иск за клюка

" След привършване на всички благоприятни условия за сезиране на прокуратурата, за мен остана правото да предявя правосъден иск по чл.45 от Закона за отговорностите и договорите (ЗЗД) против Ивайло Николаев Мирчев за клюка и за репариране на породените ми имуществени и неимуществени вреди от оповестените от него обществено оскърбителен изказвания по отношение на моята персона ", показва още Сталийски.

На 28 септември 2021 година подава молба за поръчителство на предстоящ иск до Софийски областен съд. " По нея съдът дефинира, че има задоволително съображение да бъде наложена обезпечителната заповед за запор на банкови сметки и такава е издадена от Софийския областен съд на 04 октомври 2021 г.”, показва още Сталийски в имейла си до Mediapool.

Исковата молба от Сталийски е подадена на 27.10.2021г., а делото за клюка е формирано на 02.11.2021г.

" Едва на 30 януари 2022 година, близо три месеца по-късно, съдът е разпоредил дубликат от исковата молба да бъде изпратена на ответника Ивайло Мирчев. Съобщението се връща на 09 март 2022 година с отбелязване, че не е открит. На 11.03.2022 година с предписание на съда известието е изпратено още веднъж. Два месеца съдът не съумява да откри човек, който всекидневно участва в медиите и работното му място е необятно известно - Народно заседание, гр. София, площад “Народно Събрание” No.2. От датата на предписание на съда до през днешния ден Ивайло Мирчев е участвал на повече от 30 съвещания на 47-то Народното събрание, на които персонално е дал своя вот близо 700 пъти, само че все пак се оказва неоткриваем ", показва още Сталийски.

Той прибавя, че точно поради това на 4 април 2022 година подава молба до съда с искане при продължаваща неспособност да го открият, да му назначат необикновен представител за моя сметка.

" И два дни по-късно, на 6 април 2022 година, исковата молба към този момент е получена от процесуален представител на ответника ", заключава той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР