Бизнесмен от София е бил измамен с над 1 милион

...
Бизнесмен от София е бил измамен с над 1 милион
Коментари Харесай

Софиянец изгоря с близо 1 млн. лева след криптоизмама

Бизнесмен от София е бил излъган с над 1 милион лв., откакто е бил подмамен да се записва в платформа за криптовалута. Парите били превеждани по банкови сметки на " финансови мулета " в продължение на близо четири месеца с обещанието да бъдат вложени в криптовалута със сериозна облага, заяви БНР.

По случая се организира следствие от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП).

Началникът на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП прикани посредством националното радио хората да не се доверяват на сходни платформи. " Да внимават с кого споделят, какви свои персонални данни дават, да не се подмамват от предложения за бързо замогване или утрояване на техните финансови средства. Особен знак е това, че връзката се води в криптирани приложения, които след това е извънредно комплицирано за нас, като правоохранителни органи, да намерим хората, които са си чатили с нашата жертва ", уточни той.

От ГДБОП декларират, че сходни измами се правят от непознати жители, парите се изпращат на разнообразни места в света: " Част от нашите следствия, а и по данни на наши интернационалните сътрудници, причинители на сходни капиталови измами са от страни в районите на Близкия изток, или Хонконг, Малайзия, Индонезия и Китай. "

От Министерство на вътрешните работи изясняват каква е схемата на измамниците: " Българските жертви са разпращали разнообразни суми, от рода на към 20 хиляди лв., на разнообразни банкови сметки в Лондон, Португалия, Полша, Турция, Хонконг и така нататък, само че най-после техните пари стигат до банкови сметки, следени от финансови мулета и други проведени незаконни групи, които изпират тези финансови средства. Хората, които правят капиталовата машинация са част от една проведена незаконна група, а хората, които изпират парите естествено са в колаборация с първите. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР