Бизнесите и компаниите минават през различни фази в съществуването си,

...
Бизнесите и компаниите минават през различни фази в съществуването си,
Коментари Харесай

Има само 2 типа шефове. Ето как да ги различавате

Бизнесите и фирмите минават през разнообразни етапи в съществуването си, също като хората. Понякога чиновниците имат потребност някой да им покаже вярната посока, а различен път знаят коя е тя, само че се постанова някой да откри точния метод да ги стимулира.

Според Inc в двата случая са демонстрират двата съществени вида шефове - водачите и мениджърите. Един началник би трябвало да има качества и от двата типа, само че още по-важно е да знае по кое време да минава от единия в другия. Постоянното мениджърство или ръководство и следене на осъществяването на дилемите може да бъде досадно и невдъхновяващо. Нон-стоп еднолично водачество обаче може да докара до други проблеми и до незадоволително ефикасна работа на екипа.

Как обаче да отличим кой проблем би трябвало да се позволи посредством мениджмънт и кой - посредством водачество?

Всъщност е много елементарно. Ако става дума за пари и времеви периоди, то въпросът е за мениджмънта. Всички организационни въпроси - също. Към тях спадат конструкция на екипа (кой пред кого би трябвало да отговаря), процеси по реализирането на дадени планове или артикули, доставки, разбори и други

Всичко останало са въпроси, с които би трябвало да се занимае водачът. Какви са дълготрайните цели на компанията и резултатите ѝ задоволителни ли са, с цел да бъдат покрити те? На какво равнище е по отношение на останалите в промишлеността? Как чиновниците да бъдат стимулирани, а продуктивността - нараснала? Какви усъвършенствания могат да се създадат в метода на работа?

Накратно, ежедневните задания и отговорности и вътрешните фактори са за мениджъра. А поддържането на цялостната атмосфера, огромните цели и външните фактори са за водача. Ако обаче желаете да сте в действителност добър началник, би трябвало да умеете да поемате и двете функции.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР