Бизнесът в Русия и света очаква щети от 2 милиарда

...
Бизнесът в Русия и света очаква щети от 2 милиарда
Коментари Харесай

Бизнесът може да изгуби 2 млрд. долара заради усилията за блокиране на Телеграм


Бизнесът в Русия и света чака вреди от 2 милиарда $ поради напъните на съветските управляващи да блокират приложението за известия " Телеграм ", написа съветският вестник " Комерсант ".

Шефът на софтуерната компания " Флексби " Андрей Прокофиев е предложил на съветския интернет омбудсман Дмитрий Мариничев да създаде ограничения в поддръжка на фирмите, потърпевши от блокиране на Ай Пи адреси.

Преди две седмици съветските управляващи подредиха да бъде спрян достъпът до месинджъра и след безрезултатни опити се пробваха да го обиден, като блокират други услуги.

Спорът избухна, откакто приложението, създадено от съветския бизнесмен Павел Дуров, отхвърли да съобщи на разследващите служби ключовете си за шифроване. Руските силови структури упорстват, че имат потребност от тях за попречване на екстремистки набези, само че " Телеграм " отхвърли настояването като нарушение на поверителността на персоналния живот.

Според оценки на " Флексби ", в случай че съветските управляващи продължат битката с " Телеграм " със същите способи, в околните месеци съветски компании може да изгубят 1 милиард $, а съвсем същата сума да стигнат тази година пропуснатите изгоди за американските " Амазон " и " Google ".

Руската отраслова организация " Роскомнадзор " е получила към този момент над 46 хиляди тъжби, откогато блокира " Телеграм ", и стартира съвещания с представители на сектора, показва изданието.

" Флексби " е предложила на интернет омбудсмана да образува действен щаб, включващ хора от властта и от бизнеса, с цел да реши проблемите на потърпевшите компании. Според Андрей Прокофиев са нужни законови ремонти, които да изключат опцията някой " едностранно да блокира услуги, жизненоважни за съветския бизнес ".

Омбудсманът Мариничев съобщил, че още не е получил писмото от " Флексби ", само че чака " лавина от тъжби " на потърпевши компании.

" Роскомнадзор " е позволил " ужасно доста неточности ", блокирайки " Телеграм ", и бизнесът в действителност е ощетен. Но погледнем ли по-широко на нещата, надалеч повече усложнения основават на бизнеса антируските наказания на Европейски Съюз, на Съединени американски щати и съветските контрасанкции, счита финансистът Александър Чачава, представен в материала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР