Бизнесът в Германия има вековни традиции. Сред най-големите германски компании

...
Бизнесът в Германия има вековни традиции. Сред най-големите германски компании
Коментари Харесай

Тези германски семейни фирми съществуват от векове

Бизнесът в Германия има вековни обичаи. Сред най-големите немски компании има такива, чиято история датира от 16 век. Това излиза наяве от класацията на най-старите немски фамилни компании, оповестена от Германската фондация за семеен бизнес. В първата сходна ранглиста, оповестена преди две години, участваха 35 компании, в този момент те са 50.

Лидерът в класацията е на повече от 500 години

На първо място е Coatinc Company в днешната провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е профилирана в поцинковането. Coatinc Company е учредена преди повече от 500 години от майстора-ковач Хайлман Дреселер. Компанията е фамилно владеене от 17 генерации насам. Датата на нейното учредяване през 1502 година е документирана, тъй като Дреселер е трябвало да заплати такса от един шилинг, с цел да употребява една леярна пещ.

Почти всички компании, включени в класацията, са учредени преди Френската гражданска война от 1789 година и всички са останали благосъстоятелност на фамилиите на създателите. " Векове наред тези компании са били източник на непоклатимост и сигурност. Такива са и през днешния ден ", споделя Щефан Хайдбредер от Германската фондация за семеен бизнес.

Банки, производители на керамика и стъкло, фармацевти

Фармацевтичната компания Merck е най-голямата измежду фамилните компании в класацията. Тя разполага с 58 000 чиновници. Историята на концерна, който е на 16-то място в листата, стартира през 1668 година. Началото е положено с една аптека в град Дармщат. " Смелостта за смяна е ключът към триумфа ", споделя Франк Щангенберг-Хаверкамп, ръководител на фамилния директорски съвет на Merck: " При нас нововъведенията са традиция. Научният интерес и предприемаческият дух са правилата, които ни управляват ".

Сред останалите компании с над стогодишна история са частните банки Berenberg (1590) и Metzler (1674), производителят на керамика Villeroy & Boch (1748), както и компанията, произвеждаща принадлежности за писане Faber Castell (1761).

Компанията на семейство Хайнц, ситуирана на границата сред провинциите Бавария и Тюрингия, е учредена още през 1622 година. Тя се е специализирала в стъклообработването и през днешния ден е измежду водачите на международния пазар в производството на флакони за парфюми. Карлета Хайнц е представител на 15-тото потомство, което ръководи стъкларската компания на фамилията.

Тя споделя, че можеш да бъдеш сполучлив за толкоз дълъг интервал от време, единствено в случай че имаш смелостта " постоянно да опитваш нови неща и да вземаш решения, даже в случай че те наподобяват непопулярни ". Според нея, са нужни още верен метод към чиновниците, както и известна доза шанс.

Пандемията не подмина и доайените в бизнеса

Сред другите доайени на бизнеса в Германия са Prym Group (1530), които създават аксесоари за шиене и свързващи детайли за софтуерния отрасъл, както и Freiherr von Poschinger (1568) и Wiegand (1570), които обработват стъкло.

Но даже компании с вековна история не бяха пощадени от резултатите на пандемията. Freiherr von Poschinger трябваше да прекрати работа. Основните аргументи бяха забавените доставки на първични материали и високите цени на силата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР