Бизнесът и синдикатите не се разбраха за удължаването на настоящия

...
Бизнесът и синдикатите не се разбраха за удължаването на настоящия
Коментари Харесай

Бизнесът и синдикатите не се разбраха за удължаването на Бюджет 2022

Бизнесът и синдикатите не се схванаха за удължаването на сегашния държавен бюджет. Причината е в минималната работна заплата, която съгласно синдикатите би трябвало да продължи да пораства.

На два пъти през тази година бяха увеличавани пенсиите. Тъй като няма да бъде импортиран Бюджет 2023, е нужен законопроект, с цел да може да продължи да се заплаща цялостният размер на пенсиите, както и на други обществени заплащания.

Разминаване сред страната, бизнеса и синдикатите за удължение на сегашния държавен бюджет. От Министерството на финансите към този момент обявиха, че няма да внасят финансовата рамка за следващата година, тъй като няма постоянен кабинет.

„ С този законопроект се дава опция да бъдат изплащани увеличените обществени заплащания от юли и октомври, с което спекулациите в обществото, че ще има понижение на обществени заплащания, се опровергават ”, съобщи зам.-министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

„ Пенсиите ще продължат да работят, всички обезщетения за бизнеса ще продължат ”, съобщи министърът на финансите Росица Велкова.

„ За нас това е закон, който ще даде опция политиките, провеждани през тази година, да продължат, до момента в който бъде гласуван бюджет за 2023 ”, съобщи Добри Митрев, ръководител на УС на БСК.

„ Оставяйки хората да работят на ниски заплати от 700-800 лв. е недопустимо, с оглед рецесиите, пред които е изправена страната ”, съобщи инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „ Подкрепа ”. /БГНЕС, Нова тв
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР