Бизнесът и синдикатите настояват държавата да въведе универсална Covid помощ,

...
Бизнесът и синдикатите настояват държавата да въведе универсална Covid помощ,
Коментари Харесай

Бизнесът и синдикатите искат еднаква Covid помощ

Бизнесът и синдикатите упорстват страната да вкара универсална Covid помощ, която да размени сегашните разнообразни социално-икономически ограничения на държавното управление.

" Ръководствата на КНСБ, КТ " Подкрепа ", АИКБ и КРИБ упорстват за незабавна среща с министър-председателя Бойко Борисов, пред който да изложат същността и преимуществата на предложенията за повсеместен метод за поддръжка на предприятията по време на стопански стрес ", заяви във вторник КНСБ.

Синдикати и работодатели с паника установяват, че " остават броени дни до края на работата на сегашния парламент, а новият компенсационен механизъм, разискван и контрактуван още през октомври 2020 година, в границите на съвещание на НСТС, към момента отлежава в нечия канцелария ".

Работодателите и синдикатите желаят да се вкара повсеместен метод за поддръжка от страна на страната за всяко дружество, без значение от коя икономическа активност, както и за неговите служащи при само изискване - осъществен спад на чистите доходи от продажби 20% и повече, съпоставено със същия месец на миналата година, заради пазарен потрес или различен непредвидим стопански стрес.

В тези случаи компанията следва да има право на финансова поддръжка до 25% от чистите доходи от продажби за съответния месец на миналата година, само че съразмерно на изгубените доходи. Ако по същите стопански аргументи едностранно работодателят вкара ненапълно работно време, то служащите имат право на поддръжка в размер 75% от брутното трудово заплащане за месеца преди въвеждане на ненапълно работно време, съразмерно на неотработените часове, само че за не повече от 4 часа на ден и до 6 месеца в календарната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР