Бизнесът е готов да наема хора от региона на Стара

...
Бизнесът е готов да наема хора от региона на Стара
Коментари Харесай

Бизнесът е готов да наема хора от региона на Стара Загора, но иска стимули от държавата

Бизнесът е подготвен да наема хора от района на Стара Загора, само че желае тласъци от страната. Това стана ясно след срещата на премиeра Николай Денков с представители на работодателски организации за опциите за вложения в районите, в които следва еволюционен отвод от въглищно произвеждане.

За продължаващите блокади на автомагистрали Денков акцентира, че във вчерашните договаряния с протестиращите държавното управление е направило безусловно всичко, което може да се направи в сегашния миг. Не пожела да разяснява какво ще предприеме кабинетът, в случай че митингите и блокадите продължат, само че посочи:

" Надявам се, че разсъдъкът ще надделее, тъй като разсъдъкът изисква да бъдат освободени сериозните точки и законът го изисква и да стартираме същински диалози всъщност. И до момента в който хората стоят по автомагистралите, вместо да седнем на една маса, ние пречим на този развой, не му оказваме помощ ".

Бизнесът не пожела да разяснява постигнатото през вчерашния ден съглашение сред държавното управление, политиците и протестиращите, само че укори кабинета, че води сепаратистки договаряния единствено с едната страна.

" Основната рецензия от тяхна страна беше, че връзката на държавното управление по тези тематики и евентуалните вложители би могла да бъде доста по-добра ", сподели министър председателят Денков, а ръководителят на Стопанската камара Добри Митрев разяснява митингите:

" Абсолютно всеки от нас поддържа справедливите претенции на хората. Разбира се, обаче никой от нас не изрази поддръжка за метода, по който тази позиция се показва. Тук е значимо фактически дружно всички да отстояваме национално виновни позиции и пред Европейската комисия. Не просто с цел да съблюдаваме европейското законодателство, само че и да защитим нашия народен интерес ".

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал разгласи, че процесът по набиране на капиталови планове за района на Стара Загора ще бъде рестартиран.

" До 6 ноември следва нов интервал, в който предприятията от страната, а за какво не и от чужбина могат да заявят капиталов интерес, тъй че обявата за търг или за социална поръчка да не е с такива условия, че да има предупреден победител ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР