Бизнес мисия от холандски компании и браншови организации пристига в

...
Бизнес мисия от холандски компании и браншови организации пристига в
Коментари Харесай

Холандски компании ще си партнират у нас за увеличаване на производството на плодове и зеленчуци у нас

Бизнес задача от холандски компании и браншови организации идва в България сред 10 и 13 октомври тази година, оповестиха от посолството на Нидерландия у нас. Основната цел на задачата е да усили българското произвеждане на пресни плодове и зеленчуци през идващите няколко години посредством внасяне на ноу-хау и технологии от Нидерландия. Фирмите, участващи в делегацията, са профилирани в оранжерийно произвеждане, технологии за предпазване и битка с вредителите, семена, овощни дървета и други.

Делегацията ще бъде водена от Ян-Кеес Хут, заместник-министър на земеделието, природата и качеството на храните. За да показват холандския култивиран бранш, у нас ще дойдат също Ричард Схаутен, шеф на Център за пресни артикули Нидерландия (Fresh Produce Centre Netherlands), и Херт Стикема, шеф Международни тактики в Топ Сектор Градинарство и изходeн материал (Top Sector Horticulture and Starting Materials).

По целия свят нидерландското земеделско произвеждане се употребява с известност на извънредно новаторско и стабилно. Всички участници от частния бранш в делегацията съставляват водещи компании в Нидерландия. Те са подготвени да отговорят на възходящото търсене измежду българските им сътрудници на съвременни, новаторски и автоматизирани решения и желаят да допринесат като сътрудници за по-нататъшното откриване на капацитета на българския култивиран бранш, се споделя още в известието.

Бизнес задачата се осъществя в осъществяване на уговорката на министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, даден на българския му сътрудник по време на визитата му в страната ни на 16 май т.г., за разширение и задълбочаване на съдействието в региона на земеделието сред двете страни. Програмата на визитата планува среща с министъра на земеделието на България Явор Гечев.

Делегацията ще взе участие в 4-ото издание на конференцията InteliFresh, която ще се организира на 11 октомври в Интер Експо Център в София. На това събитие българските сътрудници от бранша на градинарството ще имат опция да се срещнат с холандския бизнес бранш по време на среща на високо равнище, проведена от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. Записване за среща е допустимо и на място по време на InteliFresh, споделят уредниците.

На 12 октомври ще бъдат посетени редица български производители и Аграрен университет-Пловдив, с цел да бъде оценен капацитетът на бранша.

Мисията се провежда от Министерство на земеделието, природата и качеството на храните, Нидерландската организация за предприемачество и Посолството на Нидерландия в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР